Είναι ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και φέρει το όνομα του παππού του. Ο Παύλος, τέως πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας γεννήθηκε στις 20 Μαίου του 1967 στα θερινά Ανάκτορα του Τατοΐου στην Αθήνα.

Μεγάλωσε στη Ρώμη, όπου ήταν η μόνιμη έδρα του βασιλιά Κωνσταντίνου, έπειτα από το αποτυχημένο αντιπραξικόπημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών και τη φυγή του από την Ελλάδα. Μετά το 1973 η πρώην βασιλική οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο.

Αρχικά φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου και στην συνέχεια στο κολλέγιο UWC-USA στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ. Συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσιγκτον απ’ όπου πήρε πτυχίο και διδακτορικό στις διεθνείς σχέσεις. Για τρία χρόνια (1987-1990) υπηρέτησε στον Βρετανικό Στρατό, στην Φρουρά των Σκώτων Βασιλικών Δραγόνων (Royal Scots Dragoon Guard) και αποσύρθηκε με τον βαθμό του υπολοχαγού.

Παντρεύτηκε την 1η Ιουλίου 1995 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο την Μαρί Σαντάλ Μίλλερ και μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά: την Μαρία Ολυμπία (γεν. 1996), τον Κωνσταντίνο Αλέξιο (γεν. 1998) , τον Αχιλλέα Ανδρέα (γεν. 2000) , τον Οδυσσέα Κίμωνα (γεν. 2004) και τον Αριστείδη Σταύρο (γεν. 2008). Ζει με την οικογένειά του στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παύλος εργαζόταν στην Global Family Partners, η οποία ενδιαφερόταν για την εξαγορά του Ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα το 2014. Σύμφωνα με το Βήμα «Στην ιστοσελίδα του GFP εμφανίζεται ως εταίρος του σχήματος και ο κ. Παύλος Γλύξμπουργκ, πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου. Αναφέρεται μάλιστα ότι αξιοποίησε γνωριμίες-«κλειδιά» του οικογενειακού του περιβάλλοντος και τη δεκαπενταετή εμπειρία του ως συμβούλου και διαχειριστή κεφαλαίου για λογαριασμό οικογενειών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση επενδυτικού κεφαλαίου άνω του 1 δισ. ευρώ».

Ο Παύλος έχει αλλάξει λουκ πολλές φορές και έκανε έκπληξη η εικόνα του σε πρόσφατες φωτογραφίες που ανέβασε η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ.

Δείτε πώς είναι σήμερα ο τέως πρίγκιπας