Η Θεσσαλονίκη χωρίζεται στα… δύο για το μεγάλο ματς της 16ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται (20:00) στην γεμάτη Τούμπα τον Άρη, σε ένα ματς που δεδομένα, κλέβει την παράσταση στην πρώτη… στροφή της νέας χρονιάς.

«Ασπρόμαυροι» και «κιτρινόμαυροι» διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με την κάθε ομάδα να αναζητά το τρίποντο, για τους δικούς της διαφορετικούς λόγους.

Οι γηπεδούχοι του Ραζάν Λουτσέσκου προέρχονται από την γκέλα ενάντια στον Ατρόμητο και θέλουν όχι απλά να επιστρέψουν στις επιτυχίες, αλλά να αδράξουν και την ευκαιρία να πλησιάσουν στους τρεις βαθμούς την ΑΕΚ, όπως έκανε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα της Ένωσης στους Ζωσιμάδες.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου θέλει να εδραιωθεί στην εξάδα και σε περίπτωση νίκης, να προσπεράσει τον Βόλο στην 5η θέση – μειώνοντας παράλληλα στον πόντο από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Στα αγωνιστικά, οΡαζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει τους Ελ Καντουρί, Κούρτιτς και Τσαούση, ενώ ο Άλαν Πάρντιου δε θα έχει στη διάθεσή του τους Πάλμα και Ενκουλού – με τον Νταρίντα από την άλλη να μπαίνει για πρώτη φορά στην αποστολή.

Οι αποστολές

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Λύρατζης, Βιεϊρίνια, Ρ. Σοάρες, Κουλιεράκης, Κάργας, Ίνγκασον, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ντάντας, Φ. Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ , Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα, Μπράντον.

Άρης: Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ιτούρμπε, Γκαρσία, Γκαρθία, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Γκρέι, Εμπακατά, Ροντρίγκες, Ετέμπο, Καμάτσο, Μαντσίνι, Νταμπό, Πίρσμαν, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Σγούρος.

Από εκεί και πέρα, εκτός από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, είναι προγραμματισμένες άλλες δυο αναμετρήσεις. Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται (17:00) τη Λαμία, ενώ μια ώρα αργότερα, ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον Ατρόμητο. Με νίκη στο Αγρίνιο, οι Περιστεριώτες θα πλησιάσουν και άλλο την πρώτη εξάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα 16ης αγωνιστικής

Τρίτη 03 Ιανουαρίου, 2023

ΟΦΗ-Βόλος 0-0

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1

Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-2

Τετάρτη 04 Ιανουαρίου, 2023

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία (17:00, NS PRIME)

Παναιτωλικός-Ατρόμητος (18:00, CS1HD)

ΠΑΟΚ-Άρης (20:00, NS PRIME)

Η επόμενη (17η) αγωνιστική

Σάββατο 07 Ιανουαρίου, 2023

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα (17:30)

Λαμία-ΠΑΟΚ (19:30)

Κυριακή 08 Ιανουαρίου, 2023

Βόλος-Ολυμπιακός (16:00)

Ατρόμητος-Ιωνικός (17:00)

Άρης-Αστέρας Τρίπολης (19:00)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19:30)

Δευτέρα 09 Ιανουαρίου, 2023

Παναιτωλικός-ΟΦΗ (17:00)