Σκληρή πολιτική κόντρα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, οι οποίοι συγκρούστηκαν για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο και τον «σκηνοθετημένο», σύμφωνα με το Spiegel, θάνατο της μικρής Μαρίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο «για προπαγανδιστική τακτική από τη μεριά της ΝΔ τελευταία ημέρα του χρόνο που κάτι δείχνει».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα, κάνοντας λόγο για «προδοσία».

Spiegel: Ζητάει συγγνώμη και αναδιπλώνεται για τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο

Αναψαν τα αίματα

«Η στάση του ΣΎΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα αγγίζει τα όρια της προδοσίας. Τονίζω προδοσίας γιατί αυτό το κοριτσάκι δεν υπήρχε. Ο κ. Σπίρτζης μπορεί να δει τα ρεπορτάζ της κας Βασιλικής Σιούτη η οποία πήγε και βρήκε τους γονείς, οι γονείς είπαν στην αρχή υπάρχει το παιδάκι, μετά τους είπαν δεν μας ενδιαφέρει το παιδάκι. Όταν τους είπαν που το θάψατε το παιδάκι δεν ήξεραν, όταν τους είπαμε δείξτε μια φωτογραφία, δεν είχαν φωτογραφία, όταν τους είπαμε δείξτε ένα ρούχο από το παιδάκι, δεν είχαν ρούχο. Το δε Spiegel στο άρθρο του λέει η υποτιθέμενη νεκρή Μαρία, άρα και το Spiegel αποδέχεται ότι Μαρία δεν υπήρχε» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «το ότι δεν υπήρχε η Μαρία είναι δεδομένο, χάνουμε χρόνο. Είναι δεδομένο ότι ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει ο ίδιος συγνώμη γιατί ο ίδιος υιοθέτησε τα περί νεκρής Μαρίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης στη συνέχεια επιτέθηκε στον κ. Σπίρτζη κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποστήριξε την Τουρκία στο οργανωμένο σχέδιο της στον Έβρο. «Είναι δεδομένο ότι εδώ έχουμε κάποια δράση ξένων υπηρεσιών. Αυτή την ιστορία κατά της Ελλάδος ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να την υποστηρίζει. Υποστηρίζεται μια επιχείρηση κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας» είπε, με τον κ. Σπίρτζη να απαντά: «ακόμη και έτσι να είναι, που είναι η ΕΥΠ; Να παρακολουθεί εμάς; Τι κάνει;».

Στη συνέχεια, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «προδοσία είναι να καλείς τις τουρκικές υπηρεσίες σε ελληνικό έδαφος. Ακόμη και αν όλα αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης το ζήτημα είναι τι κάνουν οι δικές μας υπηρεσίες και η δική μας κυβέρνηση. Είπαν ότι η νησίδα δεν είναι ελληνική, όταν εμείς τους αποκαλύψαμε ότι είναι δηλωμένη στο ελληνικό κτηματολόγιο βγήκαν μα αμφισβητήσουν τα στοιχεία. Μετά έλεγαν ότι είναι μισή ελληνική και απέκρυψαν ότι κάλεσμα τις τουρκικές Αρχές».

«Είχαν στήσει την ιστορία με την πράκτορα να τσιμπήσει η ελληνική κυβέρνηση και εσείς ως 5η φάλαγγα πήγατε με την Τουρκία μέσα στην Ελλάδα» συνέχισε επιθετικά ο Γεωργιάδης και πρόσθεσε «ευτυχώς που ο πρωθυπουργός δεν τσίμπησε».

Δείτε το βίντεο