Στη υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και εγκαλεί ότι καλύπτει πολιτικά δια της σιωπής του το «πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα» από τους βουλευτές του.

Διαβάστε επίσης: Πολιτικός… χείμμαρος για τον Χειμάρα και τις μπίζνες με το Δημόσιο

Πλιάτσικο χωρίς ντροπή

«Τη στιγμή που η αισχροκέρδεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών και η Ελλάδα καταγράφει αρνητικές πρωτιές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με νέες ανατιμήσεις να βρίσκονται προ των πυλών, οι βουλευτές τού κ. Μητσοτάκη συνεχίζουν χωρίς ντροπή το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο βουλευτή της ΝΔ κ. Χειμάρας, μετά τις αποκαλύψεις ότι έχει συνάψει δεκάδες συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις με το δημόσιο, επικαλέστηκε την απίθανη δικαιολογία ότι δήθεν οι συνεργάτες του δεν γνώριζαν το «ασυμβίβαστο». Όμως εκτός από «μετρ» στο πλιάτσικο, ο κ. Χειμάρας αποδεικνύεται και «μετρ» στο ψέμα και την εξαπάτηση, καθώς ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποκαλύψει ήδη από τον Ιούλιο του 2020 την πρώτη απευθείας ανάθεση.

Δεν γνώριζαν οι συνεργάτες του

»Τότε ο κ. Χειμάρας και πάλι είχε επικαλεστεί το ίδιο επιχείρημα ότι «δεν γνώριζαν οι συνεργάτες του» και είχε δηλώσει μάλιστα ότι δεν θα επαναληφθεί. Τελικά, μετά από δύο χρόνια, όχι μόνο δεν σταμάτησε το πλιάτσικο, όχι μόνο δεν σταμάτησε να παρανομεί παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Νόμο, αλλά ο «λογαριασμός»» έφτασε τις 400 χιλιάδες ευρώ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τον «νέο Πάτση» κ. Χειμάρα, αντί για τη διαγραφή του, μόνο ως κάλυψη μπορεί να εκληφθεί. Επιβεβαιώνει δε ότι κάθε ημέρα παραμονής του στην διακυβέρνηση της χώρας σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο πλιάτσικο των ημετέρων στο δημόσιο χρήμα».

Το ίδιο επιχείρημα και τον Ιούλιο του 2020

Υπενθυμίζεται ότι ο γαλάζιος βουλευτής εγκαλείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι η εταιρεία του από το 2019 όταν και εκλέχτηκε ο κ. Χειμάρας εκλέχτηκε βουλευτής είχε συνάψει πάνω από 270 συμβάσεις – ύψους άνω των 400.000 ευρώ, με δήμους της εκλογικής του περιφέρειας και άλλους δημόσιους φορείς.

Ο ίδιος στην απάντησή του επικαλέστηκε άγνοια του ασυμβίβαστου των συγκεκριμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του και της βουλευτικής του ιδιότητας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Τομέα Διαφάνειας επανήλθε κατηγορώντας τον βουλευτή της ΝΔ ότι ψεύδεται συνειδητά και εξαπατά όταν επικαλείται άγνοια του ασυμβίβαστου καθώς το ίδιο επιχείρημα είχε επικαλεστεί και τον Ιούλιο του 2020 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε την πρώτη απευθείας ανάθεσή του.