Τη Μικρασιατική Καταστροφή έφερε και πάλι στην επιφάνεια ο Χουλουσί Ακάρ για να υπηρετήσει την προκλητική ρητορική της Άγκυρας εναντίον της Ελλάδας.

Ο τούρκος υπουργός Αμυνας κάλεσε τη χώρα μας «να πάρει μαθήματα από την ιστορία χωρίς να ξεχνάει τι έζησε το 1922», αναφερόμενος, κοινώς, στη Μικρασιαστική Καταστροφή. Οι νέες προκλήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της 101ης επετείου από την απελευθέρωση του Γκαζιαντέπ, στην οποία και έδωσε το «παρών».

Ακάρ: Αλαζονική η Ελλάδα – Να σταματήσει το ΝΑΤΟ την «κακομαθημένη στάση»

«Την ώρα που εμείς καταβάλουμε προσπάθεια για την περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις επιθετικές πολιτικές και τις προκλητικές πράξεις με ρητορική που υποδαυλίζει την αστάθεια» είπε αρχικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και συνέχισε με την ίδια ρητορική:

«Η Ελλάδα θυσιάζει τα οικονομικά της χώρας και την ευημερία των πολιτών και προκαλεί νέες εντάσεις κάθε ημέρα βασίζοντας την πολιτική υπαρξή της στην επιθετικότητα κατά της Τουρκίας».

Ο Χουλουσί Ακάρ επικαλέστηκε, δε, ξανά τα περί δήθεν παρενόχλησης τουρκικών μαχητικών τα οποία ‘λόκαραν’ τα ελληνικά ραντάρ ακόμα και σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ για να πει: «Η προκλητική αυτή συμπεριφορά δείχνει ότι η Ελλάδα κινείται εκτός ελέγχου και αγνοεί τις βασικές αρχές και τις αξίες του ΝΑΤΟ. Προσδοκούμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα εγκαταλείψουν αμέσως τις προκλητικές συμπεριφορές και θα συμπεριφερθούν σαν σώφρονες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και θα επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου»

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να καλέσει την Ελλάδα «να πάρει μαθήματα από την ιστορία χωρίς να ξεχνάει τι έζησε το 1922 πριν χιονίσει στα βουνά που εμπιστεύτηκαν».

«Αν και είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας αλλά και των Κύπριων αδελφών μας» κατέληξε ο Ακάρ ο οποίος υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν γίνει ένας από τους καλύτερους στρατούς στον κόσμο και είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν την ασφάλεια της Τουρκίας «ανεξαρτήτως του πού ενεργούν ή ποιος είναι ο κίνδυνος».