Η σημαντική αύξηση στις τιμές των ακινήτων δεν άφησε ανεπηρέαστη και την κατοικία του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο.

Σύμφωνα με την εταιρεία real estate Zillow η οποία διαχειρίζεται το «ακίνητο», η περιουσία του αξίζει τώρα το τεράστιο ποσό των 1,15 εκατ. δολαρίων.

Tα Χριστούγεννα των ’80s μέσα από φωτογραφίες, σκίτσα και διαφημίσεις της εποχής

Το φανταστικό αυτό σπίτι, το οποίο εκτείνεται σε 25 στρέμματα, περιλαμβάνει τις κύριες κατοικίες του Άγιου Βασίλη, μια κοινότητα μικροσκοπικών σπιτιών ξωτικών, μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση κατασκευής παιχνιδιών, ένα γκαράζ με χώρο για ένα έλκηθρο παντός καιρού και στάβλους για τους τάρανδους του.

Κατασκευασμένο το 1800, το ακίνητο με 3 κρεβατοκάμαρες και 2 μπάνια έχει επιφάνεια 2.500 τετραγωνικά πόδια και είναι γεμάτο με τη γοητεία του παλαιού κόσμου, αλλά χάρη σε μια πρόσφατη ανακαίνιση, προσφέρει επίσης σύγχρονες ανέσεις.

Τεράστιες υπεραξίες

Το σπίτι του Άγιου Βασίλη άξιζε λίγο περισσότερο από 650.000 δολάρια πριν από έξι χρόνια.

«Η αξία του σπιτιού του αυξήθηκε κατά 12% τον περασμένο χρόνο και σχεδόν 77% τα τελευταία έξι χρόνια», αναφέρει η εταιρεία. «Ο Zillow υπολόγισε αρχικά μια ειδική τιμή Zestimate για το μοναδικό ακίνητο του Άγιου Βασίλη χρησιμοποιώντας συγκρίσιμα σπίτια σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και εφαρμόζοντας ένα ασφάλιστρο Santa».

Η εταιρεία λέει ότι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι «σερφάρουν» μέσω διαδικτύου στο σπίτι του Άγιου Βασίλη, καθιστώντας το ένα από τα σπίτια με τις περισσότερες προβολές στον ιστότοπο του Zillow.

«Ο Άγιος Βασίλης ρίχνει μια ματιά σε εκατομμύρια σπίτια κάθε χρόνο. Τώρα, εκατομμύρια επισκέπτες του Zillow ρίχνουν μια ματιά σε ένα από τα πιο διάσημα σπίτια στον κόσμο», ανακοίνωσε η Amanda Pendleton, στέλεχος του Zillow.

«Η περιήγηση στο σπίτι του Άγιου Βασίλη στο Zillow έχει γίνει μια νέα, υψηλής τεχνολογίας παράδοση διακοπών. Η καθηλωτική εικονική 3D περιήγηση στο σπίτι στο Elf Village επιτρέπει στις οικογένειες να εξερευνήσουν αυτή τη γωνιά του Βόρειου Πόλου από την άνεση του σαλονιού τους, κατά προτίμηση δίπλα στη φωτιά με μια κούπα ζεστό κακάο».