Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που ανέβασε ένας 43χρονος Ρομά στο TikTok και προτρέπει άτομα κάθε ηλικίας να πάρουν τα όπλα και να βάψουν τα χέρια τους με αίμα.

Το βίντεο που ανέβασε στο TikTok ταξίδεψε γρήγορα από τη Λάρισα σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στο κάλεσμα του ο 43χρονος ζητά να βάλουν στο στόχαστρο αστυνομικούς και να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, μετά την αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη. Ο 43χρονος που συνελήφθη, δήλωσε μεθυσμένος και μετανιωμένος για τα όσα έκανε και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Θεσσαλονίκη: Νέα δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Ο 43χρονος συνελήφθη έξω από το σπίτι του στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, ενώ μετά τη σύλληψη το επίμαχο βίντεο, που είναι διάρκειας 2 λεπτών και δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, δεν μπορεί πλέον να αναπαραχθεί, καθώς δεν είναι διαθέσιμο αφού κάποιος το «κατέβασε».

Με τη βαρύτατη κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, παραμένει κρατούμενος από χθες ένας 43χρονος Ρομά από τη Νέα Σμύρνη. Ο 43χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς στη διαδικτυακά πλατφόρμα του «Tik-Tok», είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό τρίτου, με το οποίο απηύθυνε κάλεσμα σε έτερους Ρομά – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» – «να σκοτώσουν αστυνομικούς, με καραμπίνες, καλάσνικοφ και ούζι που έχουν και «να τους καθαρίσουμε έναν – έναν, όπως κάνουν αυτοί σε εμάς».

Ο 43χρονος οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραπέμφθηκε ενώπιον του Μονομελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου ο συνήγορός του ζήτησε και έλαβε αναβολή για σήμερα το μεσημέρι.

Νωρίτερα, ο 43χρονος απέδωσε την πράξη του σε μέθη λέγοντας ότι «ήμουν μεθυσμέvoς», ενώ ο συνήγορός του τόνισε πως είναι «μειωμένης αντίληψης». Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής, ωστόσο διατήρησε την κράτηση του 43χρονου για σήμερα που θα εκδικασθεί η υπόθεση.