Νέα φωτογραφία με όλα τα χρήματα που βρέθηκαν κατά τις έρευνες για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης η βελγική αστυνομία.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, που έδωσαν στην δημοσιότητα οι βελγικές αρχές, υπάρχει μια βαλίτσα γεμάτη με χρήματα. Πρόκειται πιθανότατα για τη βαλίτσα, με την οποία βρέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή.

Στην ανάρτηση των βελγικών αρχών αναφέρεται: «Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για ύποπτη διαφθορά, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών».

Τι αποκαλύπτει η διαδρομή των χρημάτων

Όπως αποκαλύπτει την Τετάρτη η έγκυρη βελγική εφημερίδα L’ Echo, οι βελγικές Αρχές κατέσχεσαν μεταξύ άλλων μετρητά ακυκλοφόρητα, που ήταν ακόμη κολλαριστά και δεμένα με λαστιχάκι, και εμφανώς προέρχονταν από άλλη χώρα δεδομένου ότι το Βέλγιο έχει πάψει να τυπώνει χαρτονομίσματα.

Έτσι εφόσον εντοπιστεί η προέλευση των μετρητών αυτών, θα είναι ύστερα εύκολο να αποκαλυφθεί η τράπεζα από την οποία είχε γίνει η ανάληψη των χαρτονομισμάτων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που χρεώθηκε την ανάληψη.

Επιπλέον οι Αρχές θα μπορέσουν να αναλύσουν τα ψηφιακά αποτυπώματα πάνω στα χαρτονομίσματα και να τα αντιπαραβάλουν με αυτά των υπόπτων, είτε είναι υπό κράτηση όπως η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, είτε έχουν αφεθεί ελεύθεροι, όπως ο πατέρας της.

Πάντως όπως αναφέρει το βελγικό δημοσίευμα, αυτή η αναλυτική εξέταση θα απαιτήσει αρκετές εβδομάδες. Ωστόσο, κατά πως τονίζει χαρακτηριστικά στα αγγλικά, η λύση είναι «follow the money», δηλαδή «ακολούθησε την πορεία του χρήματος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η βελγική Εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα ευρήματα των ερευνών της περασμένης Παρασκευής.