Την άμεση επιβολή εμπάργκο όπλων και κυρώσεων κατά της Τουρκίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«H Τουρκία βομβαρδίζει για άλλη μια φορά τους Κούρδους στη Βόρεια Συρία, που με τον δικό τους αγώνα αναχαιτίστηκε το Ισλαμικό κράτος», τόνισε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης για να προσθέσει:

«Φαίνεται ξεχνάμε εύκολα καθώς παραμένουμε παρατηρητές των προκλήσεων και των συνεχών παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Τουρκία είναι η μόνη νατοϊκή χώρα, που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις προς τη Ρωσία. Συνεχίζει να εκβιάζει τη Σουηδία και την Φινλανδία αρνούμενη να επικυρώσει την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ. Καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου».

Διαβάστε επίσης: Αιγυπτιακή σφήνα στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο – Τι αλλάζει με διάταγμα του Αλ Σίσι

Συνεχίζοντας τα πυρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η Τουρκία είχε «το θράσος την Κυριακή να απειλήσει τη χώρα μας λέγοντας ότι αν δεν κάτσει φρόνιμα, σύντομα η Αθήνα θα είναι εντός του εύρους του νέου πυραύλου που κατασκευάζει».

«Είναι συμπεριφορά αυτή μιας συμμαχικής χώρας όπως κάποιοι θεωρούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να πάρετε μέτρα;», διερωτήθηκε και κατέληξε με την πρότασή του:

«Το ελάχιστο, που μπορεί να γίνει, είναι η επιβολή άμεσα εμπάργκο όπλων και κυρώσεων που θα πλήξουν το καθεστώς Ερντογάν».