«Σεισμό» έχει προκαλέσει το σκάνδαλο χρηματισμού αξιωματούχων από το Κατάρ. Ήδη οι βελγικές αρχές έχουν συλλάβει την Εύα Καϊλή, ενώ σήμερα (13/12) διενήργησαν νέα έφοδο των Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο. 

Ένας από τους συλληφθέντες, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατέθεσε επί πολλών ωρών, σύμφωνα με την Corriere Della Sera. «Ο Τζόρτζι μίλησε επί σειρά ωρών μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή, οπότε αποφασίστηκε η κράτησή του. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. τόσο στο σπίτι του συντρόφου της Εύας Καϊλή όσο και στου πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι που κατηγορείται ότι ήταν ο εγκέφαλος του σκανδάλου δωροδοκίας με σκοπό την προώθηση της πολιτικής Μαρόκου και Κατάρ» επισημαίνεται στην Corriere.

Κάποιος είχε προειδοποιήσει τον Τζόρτζι

«Μέσα από τις δηλώσεις του Τζόρτζι ανοίγει ένα παράθυρο που θα βοηθήσει τους Βέλγους ανακριτές στις έρευνες που ξεκίνησαν από το περασμένο καλοκαίρι. Πριν από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε συλληφθεί ο πατέρας της Εύας Καϊλή, καθώς έφευγε με μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το πολυτελές ξενοδοχείο, όπου είχε μείνει με τη σύζυγό του για λίγες ημέρες» συνεχίζει η εφημερίδα.

«Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της Αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως ένα τηλεφώνημα (ο Τζόρτζι πιθανώς να παρακολουθείτο τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή», σημειώνεται ακόμη.

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ βρέθηκαν στα σπίτια των Καϊλή και Παντσέρι

Συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, σύμφωνα με στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε η βελγική Le Soir.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας είχαν ανακαλύψει περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Καϊλή και στο σπίτι της τελευταίας και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Το προφητικό μήνυμα

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι υπήρξε Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Κατάγεται από την Ιταλία και εργάζεται ως βοηθός σε γραφείο Ιταλού Ευρωβουλευτή, στην ίδια ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Μετά την επιστροφή του από ταξίδι στο Κατάρ το οποίο ακολούθησαν αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram είχε δεχθεί ένα σχόλιο από ακόλουθό του το οποίο τελικά αποδεικνύεται προφητικό.

Το σχόλιο έγινε το 2018, σε μια ανάρτησή του που τον απεικονίζει να είναι γονατιστός και να συμπληρώνει έγγραφα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Από τότε που θα βρεθείς στο Κατάρ, δε θα είσαι ποτέ ο ίδιος» ανέφερε ο ακόλουθός του.

Δείτε το σχόλιο: