Το Μαρόκο είναι η μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ στο Κατάρ, καθώς έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που βρίσκεται στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Το «θαύμα» που πραγματοποιεί η παρέα του Ζίγιες και του Χακίμι έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους Μαροκινούς που ετοιμάζουν… απόβαση στο Κατάρ για το ματς των «4» με αντίπαλο την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Ανίφ Μπεν Μπερκάν, περίπου 45.000 Μαροκινοί αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά το μεγάλο ματς με τους τρικολόρ την Τετάρτη (14/12), την ώρα που μόλις… 4.000 φίλοι των Γάλλων θα βρίσκονται στο γήπεδο.

Οι Μαροκινοί μάλιστα αν και δεκαπλάσιοι στο γήπεδο, αναμένεται να έχουν και χιλιάδες κόσμου γενικά στην Ντόχα, αφού είναι πολλοί εκείνοι που έχουν «πετάξει» για το Κατάρ χωρίς εισιτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως γίνεται αναφορά για 30 πτήσεις που προγραμματίστηκαν εκτάκτως από την Καζαμπλάνκα για την Ντόχα, λέγοντας μάλιστα πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας διένειμε 3.500 εισιτήρια δωρεάν, αλλά δεν ξεκαθαρίζει ωστόσο αν πρόκειται για αεροπορικά ή για ματς. Ήδη στο Κατάρ προετοιμάζονται για την παρουσία των Μαροκινών που θα κάνουν την Ντόχα… Ραμπάτ με στόχο να βρεθεί η εθνική τους ομάδα στον τελικό και να γράψει ξανά ιστορία.