Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μίλησε για το σκάνδαλο της διαφθοράς των αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και την εμπλοκή της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή.

Οι καταγγελίες για διαφθορά σε βάρος της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι «άκρως ανησυχητικές», δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Άκρως ανησυχητικοί οι ισχυρισμοί»

«Οι ισχυρισμοί είναι άκρως ανησυχητικοί, πολύ σοβαροί», δήλωσε σε δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα δεοντολογίας που θα καλύπτει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή και μελών της οικογενείας της και του συντρόφου της.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά). Το γραφείο της Καϊλή δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.