Την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Κατά πληροφορίες, στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Διαβάστε επίσης: Η περιθωριοποίηση των Ρομά γεννά παραβατικότητα

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση της υγείας του Κώστα Φραγκούλη παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη χωρίς καμία βελτίωση.

Σύμφωνα με τον θείο του 16χρονου οι γιατροί έχουν σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων στον νεαρό, ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αντιδράσει ο εγκέφαλος. «Ο εγκέφαλος του δεν αντιδράει καθόλου. Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση» ανέφερε ο ίδιος.

Δεν ήξεραν ότι έχουν πυροβολήσει

Αυτό που κάνει εντύπωση από τις συνομιλίες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη με το κέντρο της άμεσης δράσης, είναι η τριαντάλεπτη καθυστέρηση με την οποία ενημέρωσαν ότι έγινε χρήση υπηρεσιακού όπλου. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν χρησιμοποίησαν τον ασύρματο ούτε για την απόπειρα εμβολισμού αλλά ούτε για τους πυροβολισμούς.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-Τώρα μου λέει ο συνάδελφος ότι πυροβόλησε… ότι μάλλον είναι από τον πυροβολισμό τραυματισμένος.

ΚΕΝΤΡΟ– Τι πυροβολισμό; Είχε πυροβολισμούς;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ—Ο συνάδελφος μου είπε τώρα από την άλλη μηχανή.

ΚΕΝΤΡΟ– Πυροβόλησε συνάδελφος; Δικός μας;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ– Ναι…ναι…

Εδώ επικρατεί μια μεγάλη παύση μέχρι που ο αστυνομικός στο κέντρο να κάνει την καθοριστική ερώτηση.

ΚΕΝΤΡΟ– Πού είναι τραυματισμένος, στο κεφάλι;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ– Στο κεφάλι ναι…