Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της προφυλακισμένης στο Βέλγιο Εύας Καϊλή, η οποία κατηγορείται για δωροδοκία.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε σήμερα Δευτέρα τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή μελών της οικογενείας της και του συντρόφου της.

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, κ.λπ.).

Επιπλέον δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, φέρεται να έχει ιδρυθεί προσφάτως από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της.

Η οριστική απόφαση για την προφυλάκιση

Τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα μέχρι την Τετάρτη, θα αποφασισθεί εάν η Εύα Καϊλή μαζί με τα τρία ακόμη άτομα που έχουν προφυλακιστεί θα παραμείνουν στη φυλακή.

Όπως προβλέπεται βάσει της διαδικασίας, η Εύα Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι, θα παραμείνουν στη φυλακή για 48 ώρες και στη συνέχεια θα εμφανιστούν ξανά ενώπιον των Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν προφυλακισμένοι έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Οι πρώτες αντιδράσεις από την οικογένεια της Καϊλή

Την ώρα που οι εξελίξεις γύρω από το Qatargate στο σκάνδαλο διαφθοράς είναι καταιγιστικές, σήμερα, ήρθε η πρώτη αντίδραση από το οικογενειακό περιβάλλον της Εύας Καϊλή.

«Δεν υπάρχει κάποιο δελτίο Τύπου έως τώρα, περιμένουμε την εξέλιξη του δικαστηρίου έως την Τετάρτη για την Εύα. Περιμένουμε τον πατέρα της να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πότε… Παραλίγο να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από τη στενοχώρια του. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος από το Βέλγιο, προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες».

Η περιουσιακή της κατάσταση

Σύμφωνα με την δήλωση Πόθεν Έσχες της, φαίνεται η αύξηση των εισοδημάτων της από το 2012, με αυτά να να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο περίπου το έτος 2018. Τα ετήσια εισοδήματα που δηλώνει φτάνουν τις 165 χιλ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή είναι ευρωβουλευτής από το 2019.

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις πόθεν έσχες έχει στην κατοχή της 6 ακίνητα, 3 αυτοκίνητα, καταθέσεις ύψους 463 χιλ. ευρώ και επενδύσεις ύψους 2.4 χιλ. ευρώ. Ακόμη, δεν έχει καμία δανειακή υποχρέωση.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά (150.000 ευρώ) μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω.