Ένα ανδρόγυνο από το Οχάιο, που ήταν και οι δύο 100 ετών, πέθανε με διαφορά λίγων ωρών, μετά από 79 χρόνια γάμου.

Η ιστορία αγάπης της June και του Hubert Malicote έφτασε στο τέλος της την περασμένη εβδομάδα, μετά από σχεδόν οκτώ δεκαετίες μαζί, και σύμφωνα με τον γιο τους, Sam, 76 ετών, το ζευγάρι «έφυγε μαζί».

Ο Sam δήλωσε στην Dayton Daily News ότι η μητέρα του αρρώστησε βαριά την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών και νοσηλεύτηκε στο Hospice of Hamilton στο Οχάιο.

Και το να βλέπει τη γυναίκα του να επιδεινώνεται ήταν πολύ για να το αντέξει ο Hubert, ο οποίος σύντομα «κατέρρευσε» και εισήχθη στο ίδιο κέντρο φροντίδας.

Λάρισα: Ζευγάρι για όσκαρ ατυχίας – Τράκαραν μεταξύ τους

Γιορτάζοντας τα γένεθλιά τους, τον περασμένο Ιούνιο, όταν έγιναν 100 ετών.

«Πραγματικά κατέρρευσε» είπε ο γιος τους, ο Sam.

Το ζευγάρι μοιράστηκε ένα δωμάτιο στο κέντρο φιλοξενίας, όπου ήταν και οι δύο αναίσθητοι για πέντε ημέρες.

Αλλά γύρω στις 9 το βράδυ της 30ής Νοεμβρίου, ο Hubert έφυγε δυστυχώς από τη ζωή στον ύπνο του. Και σύμφωνα με τον Sam, η αιτία του θανάτου του ήταν μια «ραγισμένη καρδιά».

Είκοσι ώρες αργότερα, γύρω στις 6 το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου, πέθανε και η June.

«Ανέβηκαν μαζί ψηλά» δήλωσε ο Sam στο πρακτορείο. «Νιώθω θλίψη, αλλά δεν θα έπρεπε. Ποιος μπορεί να περιμένει να ζήσει μια τέτοια ζωή;

»Έζησαν μια μακρά, ευτυχισμένη ζωή μαζί και ήταν αφοσιωμένοι στον Θεό και στην οικογένεια».

Το ζευγάρι το 1943.

Φωτογραφία τους την δεκαετία του ’40.

Το ζευγάρι, που και οι δύο μεγάλωσαν στο Κεντάκι, γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το 1941 σε μια εκκλησιαστική λειτουργία και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ένα χρόνο αργότερα, όταν ήταν και οι δύο 20 ετών, ενώ ο Hubert βρισκόταν στην πατρίδα του με άδεια από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

«Όταν την είδα, είπα ότι θα είναι καλή» είχε δηλώσει παλαιότερα ο Hubert στο CBS affiliate Local 12.

Μετά τον πόλεμο, εγκαταστάθηκαν μαζί στο Χάμιλτον του Οχάιο, όπου ο Hubert βρήκε δουλειά στην εταιρεία τεχνολογίας λιανικής Diebold Inc.

Με την πάροδο των ετών υποδέχθηκαν τρία παιδιά, τα οποία τους χάρισαν επτά εγγόνια και 11 δισέγγονα.

Η June επέλεξε να μείνει στο σπίτι ως μητέρα, κάτι στο οποίο ο Hubert είπε ότι ήταν «καταπληκτική».

Δείτε το βίντεο

«Ήταν μια καταπληκτική μαμά που έμενε στο σπίτι» θυμήθηκε στο WLWT. «Έφτιαχνε τα φορέματα των κοριτσιών. Φύτεψε έναν μεγάλο κήπο. Έκανε κομπόστες και τουρσιά, ήταν μια καλή μαμά που έμενε στο σπίτι».

Τον Ιούνιο, αφού γιόρτασαν την 79η επέτειο γάμου τους, το ζευγάρι εμφανίστηκε στο Today Parents για να μοιραστεί μερικά μυστικά για τον μακροχρόνιο έρωτά τους και ο Hubert είπε στο πρακτορείο ότι έθεσαν ως αποστολή τους να μην μπλέξουν ποτέ σε σοβαρή διαφωνία.

«Δεν περάσαμε τη ζωή μας χωρίς προβλήματα, αλλά ποτέ δεν θα κάναμε κάτι για να πληγώσουμε ο ένας τον άλλον» μοιράστηκε.

«Αν υπάρχει διαμάχη, μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθείς για μερικά λεπτά. Μετά επιστρέφεις και αλλάζεις θέμα ή το λύνεις».

Η June είπε επίσης στην τοπική εφημερίδα Local 12: «Δεν είχαμε ούτε έναν καυγά», με τον Hubert να προσθέτει: «Ποτέ δεν θέλεις να πληγώσεις αυτόν που αγαπάς. Βάλτε τους πρώτα, πάνω από τα δικά σας συναισθήματα. Αν έχετε δυσκολίες, λύστε τις. Θα έλεγα να μην πηγαίνετε στο κρεβάτι τρελοί».

Στην 50ή επέτειο γάμου τους, το 1993

Το να παραμένουν απασχολημένοι τους κράτησε νέους, είχαν πει οι Malicotes.

Με τα παιδιά τους- Jo, Sam και Theresa.

Ο 100χρονος δήλωσε στο Today νωρίτερα φέτος ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια ζωή χωρίς την June, προσθέτοντας: «Είναι σαν να μην είμαστε μαζί, η ομάδα έχει διαλυθεί».

Εξήγησε ότι βρίσκουν χαρά στο να κάνουν απλά πράγματα ο ένας με τον άλλον, όπως το να βλέπουν παλιές ταινίες γουέστερν, και αποκάλυψε ότι φροντίζουν να κάθονται κάθε βράδυ για δείπνο μαζί.

«Δεν έχουμε βγει πολύ έξω. Όταν τα παιδιά ήταν μικρότερα, ήμασταν ευτυχισμένοι όταν καθόμασταν γύρω από το τραπέζι και μοιραζόμασταν ιστορίες για τη μέρα μας» συνέχισε. «Είχαμε μια υπέροχη ζωή».

Η κόρη τους Jo είπε επίσης στο πρακτορείο ότι οι γονείς της ήταν «τόσο χαρούμενοι που βλέπουν ο ένας τον άλλον κάθε πρωί και ότι πάντα χαιρετούν ο ένας τον άλλον με τεράστια χαμόγελα».

Στο κοινό πάρτι γενεθλίων τους, για τα 100 χρόνια τους.

Δείτε το βίντεο

*Με στοιχεία από dailymail.co.uk