Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός Euro NCAP βαθμολόγησε τα ID. Buzz  όσο και το νέο Amarok με την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων.

Το νέο ID. Buzz προσφέρει υψηλή προστασία στους επιβάτες, χάρη στα νέα συστήματα που διαθέτει και  αποτελεί ένδειξη των εξαιρετικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου που ενσωματώνουν ένα κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας για την αποφυγή ατυχημάτων.

Το ID.Buzz διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας πέραν των αερόσακων για οδηγό-συνοδηγό, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας, και έναν κεντρικό ο οποίος προστατεύει τα κεφάλια της πρώτης σειράς επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.Στη διάθεση του οδηγού τόσο του ID. Buzz όσο και του νέου Amarok υπάρχουν είτε στον βασικό είτε στον προαιρετικό εξοπλισμό πολυάριθμα συστήματα ασφαλείας και αυτόματου συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης, τα οποία επίσης εντυπωσίασαν τους δοκιμαστές. Τα παραπάνω βοήθησαν τα δύο μοντέλα στην κατηγορία «Safety Assist» να επιτύχουν ποσοστό 90% (ID. Buzz) και 84% (Amarok).

Το Euro NCAP έδωσε επίσης κορυφαία βαθμολογία σε ό,τι αφορά την αποφυγή ατυχημάτων και στα δύο μοντέλα.

Αλλά και το νέο πικ – απ το Amarok κατάφερε να πιάσει την ανώτερη βαθμολογία  στις δοκιμές πρόσκρουσης όπως και  το ID. Buzz. Το νέο pick-up μοντέλο τθα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το επόμενο έτος, έλαβε επίσης 5 αστέρια από τον οργανισμό δοκιμών Euro NCAP.

Όπως και στην περίπτωση του ID. Buzz, και εδώ ο συνδυασμός του στιβαρού πλαισίου με την πληθώρα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης και του αυτόματου συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης αποτέλεσαν τους σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν στην κατάκτηση αυτού του βραβείου. Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού ασφαλείας του νέου pick-up ξεχωρίζουν και οι αερόσακοι για τα γόνατα.