Ο πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικούς για 20 ευρώ απλήρωτη βενζίνη θίχτηκε κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τις υποκλοπές και το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες άρσης του απορρήτου.

Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για το ποιος θα κλείσει τη συζήτηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του αναφέρθηκε στην αποστροφή του Δημήτρη Κουτσούμπα για «άθλιες πολιτικές που χρειάζονται για να υλοποιηθούν άθλιες μεθόδους» και χαρακτήρισε «ορισμό της πολιτικής αθλιότητας» τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη ότι αν κλέψεις σπίτια γίνεσαι βουλευτής, ενώ αν κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη δέχεσαι μια σφαίρα.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Αποκάλεσε τον Τσίπρα… Βαξεβάνη

Στην κατεύθυνση αυτή ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη γραμμή πίσω από την οποία οχυρώνεται η κυβέρνηση ότι κάποιοι επιδιώκουν ένα νέο Δεκέμβριο του 2008. «Θα συνιστούσα προσοχή και όχι στοχοποίηση της αστυνομίας. Ξεχάστε το να ξαναγίνει ότι έγινε το Δεκέμβριο του 2008» είπε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Δεν τα λέω εγώ. Η κα Παπαρήγα σας τα έλεγε».

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκης για διχαστικό λόγο και πατριδοκαπηλία. Επαναλαμβάνοντας τα περί ενοχών του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι εκτός από το θράσος και τη δειλία, τους ενόχους χαρακτηρίζει ο διχαστικός λόγος και η πατριδοκαπηλία.

Είχε προηγηθεί πάντως η αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα στον πυροβολισμό του Κώστα Φραγκούλη. Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα των πυροβολισμού του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της πρωτολογίας του:

«Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα δεν είναι καθόλου μα καθόλου ασχετο και με τα γεγονότα των τελευταίων ημερων και με τον σοκαριστικό εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου νέου επειδή προέβη στο «στυγερό έγκλημα» να μην πληρώσει 20 ευρώ σε ένα βενζινάδικο. Φτάσαμε στο σημείο η φτώχεια, η ανέχεια και η κοινωνική περιθωριοποίηση να αποτελούν εγκλήματα, που επισύρουν μάλιστα και ποινή εκτέλεσης από -πως να το πεις εδώ μέσα;- ένα κτήνος που φοράει και στολή της προστασίας του πολίτη. Ε, κύριε Θεοδωρικάκο;».