Συγκλονισμένο, παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις μετά την τραγική απώλεια του 11χρονου μαθητή δημοτικού σχολείου στις Σέρρες, που έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος.

Με αφορμή το τραγικό γεγονός, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου παιδιού και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ιωάννη Σάββα να διερευνήσει τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο πεδίο αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να διελευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γαϊτανάκι….

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, σε επικοινωνία του με τον πατέρα του αδικοχαμένου 11χρονου παιδιού, υποσχέθηκε, ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει.

«Ο Δήμος θα κινηθεί ενάντια και στον εργολάβο και στον διευθυντή», είπε συμπληρώνοντας πως «ποτέ δεν εστάλη κάποιο έγγραφο από τον διευθυντή, στο οποίο να αναφέρει ότι δεν θέλει να γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι αλλά αυτά που λέει ο διευθυντής του σχολείου δεν βασίζονται πουθενά. Χθες έκανα μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο και είδαμε όλη την αλληλογραφία. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή που να αρνείται το συγκεκριμένο έργο».

Ο κ. Χρυσάφης υποστήριξε ακόμη ότι «έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τον ανάδοχο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνονται εργασίες την ώρα λειτουργίας του σχολείου εκτός αν υπάρχει συναίνεση του διευθυντή ή από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Από την Τεχνική Εταιρεία δεν δόθηκε καμία συναίνεση. Από την διευθυντή δεν υπήρξε ενημέρωση ότι γίνονται εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο. Ξέρετε ο διευθυντής είναι που ανοίγει και κλείνει τις πόρτες του σχολείου».