Τη γέφυρα που συνδέει την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας με τη νότια Ρωσία, επισκέφτηκε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Πούτιν έκανε βόλτα με ένα αυτοκίνητο στη γέφυρα, ένα έργο βιτρίνα της διακυβέρνησής του, και μίλησε με εργαζόμενους που επισκεύαζαν την γέφυρα μετά τις ζημιές που υπέστη από έκρηξη τον Οκτώβριο.

Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς (ή Κριμαίας) εκ πρώτης όψεως έφερε ένα σοβαρό πλήγμα στο γόητρο της Ρωσίας που δέχτηκε επίθεση υψηλού συμβολισμού στο έδαφός της.

Τα όσα έγιναν στη γέφυρα ήρθαν μετά από ήττες σε πεδία των μαχών στα νότια της Ουκρανίας και σίγουρα απέδειξαν το πόσο ευάλωτη μπορεί να είναι η Μόσχα καθώς η ζημιά στη γέφυρα διέκοψε τη σύνδεση όχι μόνο μεταξύ Ρωσίας και Κριμαίας αλλά και μεταξύ Ρωσίας και των πρόσφατα προσαρτηθέντων εδαφών.

Η Γέφυρα του Κερτς απέχει περίπου 250 χιλιόμετρα από τις πλησιέστερες ουκρανικές θέσεις και πολύ πέρα ​​από την εμβέλεια των όπλων που παρέχει η Δύση. Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσέγγισαν την περιοχή το καλοκαίρι, ξεκινώντας μέτρα αεράμυνας.

Ορισμένοι αναλυτές που δεν πείστηκαν από το αφήγημα για τη βόμβα φορτηγού υπέδειξαν ότι ένας πύραυλος ή οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από drones μπορεί να ήταν υπεύθυνοι ή ότι μια υποβρύχια ομάδα δολιοφθοράς είχε παγιδεύσει τη δομή υποστήριξης της γέφυρας.