Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Πελέ, που νοσηλεύεται από την περασμένη Τρίτη, παραμένει σταθερός και ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία για τη λοίμωξη του αναπνευστικού από την οποία πάσχει, σύμφωνα με ιατρικό δελτίο που κυκλοφόρησε αυτό το Σάββατο, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο ESPN.

Ο Πελέ «είχε επίσης μια καλή ανταπόκριση στη θεραπεία της αναπνευστικής λοίμωξης, χωρίς να παρουσιάσει καμία επιδείνωση στην κατάστασή του τις τελευταίες 24 ώρες», σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο Σάο Πάολο.

Ο 82χρονος πρώην παίκτης εισήχθη την περασμένη Τρίτη για να αξιολογήσει μια αλλαγή στη χημειοθεραπεία που συνεχίζει κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, η οποία εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αρκετά βραζιλιάνικα ΜΜΕ εικάζουν ότι η υγεία του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή έχει επιδεινωθεί, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά του Πελέ διαβεβαίωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι η κατάσταση του πατέρα τους δεν είναι σοβαρή.

Από τότε που χειρουργήθηκε για καρκίνο, ο Πελέ έχει υποβληθεί σε έναν κύκλο χημειοθεραπειών που τον ανάγκασαν να πάει στο νοσοκομείο αρκετές φορές για να παρακολουθήσει στενά την εξέλιξή του.

Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, την περασμένη Παρασκευή οι γιατροί του ανέφεραν ότι διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ο Edson Arantes do Nascimento (Πελέ) εισήχθη στο νοσοκομείο Israelita Albert Einstein την περασμένη Τρίτη (29) για επανεκτίμηση της χημειοθεραπείας για τον όγκο του παχέος εντέρου, που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021. Εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή. Είχε επίσης καλή ανταπόκριση στη φροντίδα για τη λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, χωρίς επιδείνωση της κατάστασής του τις τελευταίες 24 ώρες.

Dr. Fabio Nasri, γηριατρικός και ενδοκρινολόγος στο νοσοκομείο Israelita Albert Einstein

Dr. Rene Gansl, ογκολόγος στο νοσοκομείο Israelita Albert Einstein

Dr. Miguel Cendoroglo Neto, επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών και νοσοκομειακών υπηρεσιών στο νοσοκομείο Israelita Albert Einstein».

«Προσευχηθείτε για τον βασιλιά»

Ο Κιλιάν Εμπάπε θέλησε να εκφράσει δημόσια την στήριξη του προς τον 82χρονο Πελέ μέσω twitter, στέλνοντας ένα συγκινητικό μήνυμα για τον Βραζιλιάνο «μάγο».

Ο Γάλλος επιθετικός ανέβασε ένα tweet στο οποίο έγραφε: «Προσευχηθείτε για τον Βασιλιά».