Το βράδυ του Σαββάτου η σκηνή του «Σπίτι με το Mega» ανήκει σε δύο γνωστούς καλλιτέχνες που τους συνδέει μια δυνατή φιλία. Η Ρούλα Κορομηλά υποδέχεται στην αγαπημένη μουσική εκπομπή του Mega τον Θοδωρή Φέρρη και τον Νίνο. Οι δυο τους θα πάρουν το μικρόφωνο για να τραγουδήσουν επιτυχίες όπως «Ζήσε τη στιγμή», «Για να είμαι ειλικρινής», «Χίλια κομμάτια», «Σταμάτα», «Θεός» και «Σα ναυαγοί». Δίπλα τους θα βρεθούν καλεσμένοι οι Αποστολία Ζώη, Γρηγόρης Πετράκος, Τζούλι Μασίνο, Χριστίνα Μηλιού, Ματίνα Ζάρα και ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Γούναρης. Από την Κρήτη ο Μανώλης Κονταρός θα απογειώσει το κέφι, ενώ special guest θα είναι ο Ζαφείρης Μελάς.

Τι έχετε ετοιμάσει για την εκπομπή του Σαββάτου;

Θοδωρής Φέρρης: Εχουμε ετοιμάσει ένα γεμάτο πρόγραμμα, πολλά τραγούδια, αρκετά από αυτά που έχει γράψει ο Νίνο, ένα πολύ όμορφο κοινό στιγμιότυπο. Ολοι οι καλλιτέχνες έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό.

Νίνο: Εχουμε ετοιμάσει ένα μέρος από τραγούδια που αγαπάμε, όπως κι ένα καινούργιο τραγούδι που θα παιχτεί για πρώτη φορά στο «Σπίτι με το Mega», το οποίο το έχω γράψει εγώ για τον Θοδωρή. Δεν είναι ντουέτο, αλλά το είπαμε σαν ντουέτο στην εκπομπή.

Τι σας ενώνει τον έναν με τον άλλον;

Θ.Φ.: Με τον Νίνο μάς ενώνουν αυτά που μας χωρίζουν! Εχουμε βρει μια χημεία που έχει φιλική βάση και οι προεκτάσεις φτάνουν και στο επαγγελματικό. Από μεριάς μου θα πω ότι έχει έναν τρόπο να μου δίνει δύναμη, δύναμη που ούτε εγώ ήξερα ότι έχω. Περνάμε πολλές ώρες μαζί, συζητάμε και αναλύουμε τα πάντα. Μας ενώνουν φυσικά αρκετά τραγούδια, αλλά επιμένω πως αυτό είναι αποτέλεσμα της συνολικής σχέσης μας και όχι αποκλειστικά επαγγελματικό ζήτημα.

Ν.: Πέρα από μια φιλία πολλών ετών που μας ενώνει, μας ενώνουν και τα τραγούδια τα οποία θα ταξιδεύουν στον χρόνο για πάντα.

Εχετε κάνει μαζί το ντουέτο «Μεγάλος έρωτας». Πώς προέκυψε η έμπνευση για το τραγούδι;

Θ.Φ.: Η έμπνευση είναι του Νίνο. Εγώ μπορώ να σας πω ότι όλη η ιστορία του τραγουδιού είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα σε αυτή τη δουλειά. Το είπα σχεδόν υπό πίεση. Ο Νίνο επέμενε τόσο πολύ, λες και ήξερε κάτι από το μέλλον. Το τραγούδησα μια φορά στο σπίτι του. Μετά από μία εβδομάδα με πήρε και μου είπε να κάνουμε κλιπ, χωρίς να έχω ιδέα, σχεδόν το απέφευγα! Ο ίδιος μού ζήτησε να μην ξαναπώ ευχαριστώ δημοσίως, αλλά πώς μπορώ να σταματήσω να το λέω;

Ν.: Η έμπνευση για τον «Μεγάλο έρωτα» ήλθε από έναν φίλο μου ο οποίος είχε χωρίσει και είχε έρθει στο σπίτι μου και στην ουσία έκλαιγε και μου έλεγε «Ηταν πολύ μεγάλος έρωτας αυτό που ζήσαμε». Του λέω εγώ «Κουράστηκες, βρε, κι εσύ και εκείνη. Γι’ αυτό χωρίσατε». Και μου λέει «Είναι μεγάλος γολγοθάς να λες αντίο». Του λέω «περίμενε ένα λεπτό, γιατί αυτό πάει προς τραγούδι» και έβγαλα μια χαρτοπετσέτα που είχα μπροστά μου κι εκεί άρχισα και έγραφα αυτά που λέγαμε. Στη συνέχεια μου λέει «Την αγαπάω, την αγαπάω» και λέω εγώ «Είναι τρελό να θέλω εγώ αλλού να πάω». Τάκης Κλεόπας είναι αυτός ο φίλος μου και έχει συμβάλει πολύ στον στίχο.

Στην πορεία σας προς τη μουσική καταξίωση, ποιους σταθμούς θεωρείτε τους πιο σημαντικούς;

Θ.Φ.: Αρχικά η λέξη καταξίωση μου μοιάζει κάτι πολύ μακρινό. Ο «Μεγάλος έρωτας» είναι σαφώς σημαντικός σταθμός. Οι εμφανίσεις μου σε παραλιακό κέντρο κάθε Δευτέρα βράδυ είναι επίσης σημείο αναφοράς για μένα. Τραγουδάω πολλά χρόνια. Νιώθω πραγματικά ότι κάθε μου live εμφάνιση είναι ένας μικρός σταθμός. Είτε τραγουδούσα για 10, για 100, για 1.000! Hμουν και είμαι δοσμένος σε αυτό που εμείς ονομάζουμε «πατάρι»! Εκεί νιώθω ότι είμαι σπίτι μου, εκεί δίνω όλη μου τη δύναμη!

Ν.: Για μένα σταθμός ήταν όταν μπήκα στο «Fame Story», ένα παιδί άγνωστο, 20 ετών. Σταθμός σίγουρα ήταν η συνεργασία με την Aννα Βίσση, τον Βασίλη Καρρά, τον Πασχάλη Τερζή, τον Σταμάτη Γονίδη. Σταθμός επίσης ήταν όταν γνώρισα τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Αυτό βέβαια δεν είναι γνωστό, αλλά έμαθα πολλά πράγματα από εκείνη τη γνωριμία. Τώρα, όπως τα σκέφτομαι, κάθε συνεργασία και κάθε βήμα τελικά είναι σταθμός.