Οι ΗΠΑ στους «16» του Μουντιάλ! Χάρη σε ένα γκολ του Πούλισικ στο πρώτο ημίχρονο, οι Αμερικανοί επικράτησαν με 1-0 του Ιράν στον «τελικό» για τη δεύτερη θέση του Β’ ομίλου και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση που τους περιμένει η Ολλανδία. Βασικοί ξεκίνησαν οι Μοχαμαντί και Χατζισαφί για τους Ασιάτες, με τον πρώτο να αντικαθίσταται στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους λόγω τραυματισμού και στον δεύτερο στο 71′.

Οι Αμερικανοί ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και είχαν δύο καλές στιγμές πριν το 20λεπτο, με Πούλισικ και Γουεά. Ο νεαρός επιθετικός της Λιλ, που είχε σκοράρει κόντρα στην Ουαλία, είχε ακόμη δύο ευκαιρίες στη συνέχεια και στο 38′ ήρθε το γκολ για τις ΗΠΑ όταν από κεφαλιά πάσα του Ντεστ, ο Πούλισικ από κοντά έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Ο Γουεά έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πέτυχε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο ημίχρονο οι ΗΠΑ διαχειρίστηκαν το ματς άψογα και κινδύνεψαν ουσιαστικά μόνο στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ταρέμι μπήκε σφήνα στο κέντρο της άμυνας για την προβολή, αλλά δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα και οι Αμερικανοί απομάκρυναν. Ο επιθετικός της Πόρτο ζήτησε πέναλτι σε αυτή τη φάση για τράβηγμα, ωστόσο δεν υπήρχε κάτι και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε.

Ιράν (Κάρλος Κεϊρός): Μπεϊρανβάντ, Μοχαμάντι (45+2’ Καρίμι), Πουραλιγκαντζί, Μ.Χοσεΐνι, Ρεζαεϊάν, Χατζισαφί (71’ Τζαλαλί), Νουρολαχί (71’ Τοραμπί), Εζατολαχί, Ταρεμί, Γκολιζαντέχ (77’ Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46’ Γκοντός).

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχόλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (82′ Μουρ), Ρόμπινσον, Κάρτερ Βίκερς, Ριμ, Άνταμς, ΜακΚένι (65’’ Πέρι Ακόστα), Μούσα, Σάρτζεντ (77’ Ράιτ), Πούλισικ (46’ Αάρονσον), Γουέα (82′ Ζίμερμαν).