Τέσσερα άτομα βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελέως Ανηλίκων, που έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση των σοκαριστικών καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου, ενώ ελέγχονται όλες οι δομές της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελίες σοκ για τον πατέρα Αντώνιο – Η συνταρακτική κατάθεση του 19χρονου για σεξουαλική παρενόχληση

Μετά τη συγκλονιστική τροπή που πήρε η υπόθεση – εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες – αφού το πρόσωπο που κατήγγειλε ο 19χρονος για σεξουαλική παρενόχληση φέρεται να είναι ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μία άλλη εξέλιξη έρχεται στο φως και αφορά στις ενέργειες της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμούς σε δομές σε Βόλο και Ιωάννινα

Σύμφωνα με τον Alpha, ο βασικός καταγγελλόμενος για την υπόθεση αναμένεται να κληθεί από την Δικαιοσύνη πιο γρήγορα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Αποκάλυψη – Οι άγνωστες καταγγελίες του Μαρτίου και η τότε παρέμβαση της Δόμνας Μιχαηλίδου

Είτε θα κληθεί για ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος, είτε θα εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, γιατί μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνος για τα παιδιά που μένουν στις δομές της Κιβωτού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι Αρχές δεν αμφισβητούν τα όσα έχει αναφέρει στην κατάθεσή του ο 19χρονος. Και αυτό, γιατί έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες, τις οποίες θεωρούν ότι θα μπορούσε να γνωρίζει μόνο το πρόσωπο που είχε έρθει κοντά στον καταγγελλόμενο.

Ο 19χρονος φέρεται να έχει περιγράψει λεπτομερώς τους χώρους όπου πήγαινε με τον καταγγελλόμενο. Στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου που πήγαιναν, στην επαρχία, έμεναν στο ιδιωτικό σπίτι του άνδρα τον οποίο καταγγέλλει.

Στο μεταξύ, στην Κιβωτό του Κόσμου αναμένεται να τοποθετηθεί επόπτης, να αντικατασταθεί η διοίκηση και να γίνει έλεγχος στα οικονομικά της οργάνωσης.

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαιώνει τον 19χρονο

Κομβική για την υπόθεση θεωρείται η επτασέλιδη κατάθεση ενός 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην Κιβωτό του Κόσμου, η οποία ήταν αυτή που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου».

Ο 19χρονος βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και τα όσα κατήγγειλε προκαλούν αποτροπιασμό.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2021 στη Χίο είχε πέσει θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα – σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» – και το σκηνικό το είδε ακόμα ένας νεαρός φιλοξενούμενος.

Αυτό που έκαναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να εντοπίσουν τον νεαρό, που επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του 19χρονου. Το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλαν ήταν ότι τα λεγόμενα του καταγγέλλοντος ήταν σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστα, με την καταγγελία να αξιολογείται ως άκρως σοβαρή.

Στο «κάδρο» τρεις εργαζόμενοι

Τα άλλα πρόσωπα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο είναι εργαζόμενοι στην Κιβωτό. Πρόκειται για τρεις άντρες, που ζούσαν από παιδιά στην οργάνωση και με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι.

Αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και οι τρεις ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου, που ελέγχεται για ασέλγεια.

Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν ένα συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την εμπιστοσύνη του στελέχους, καθώς αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.