Στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται άλλη μια καταγγελία για περιστατικά ξυλοδαρμών στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στα Ιωάννινα και στον Βόλο.

Ενας πρώην τρόφιμος της ΜΚΟ, που σήμερα είναι 18 ετών, καταγγέλλει ότι ο ίδιος έπεσε θύμα σωματικής βίας στη δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων όταν ήταν 13 ετών, ενώ έγινε μάρτυρας περιστατικού και στον Βόλο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο νεαρός αναφέρει ότι στέλεχος της δομής τον κλείδωσε στη δομή και τον χτύπησε όταν 13 ετών για να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

Πηγή εικόνας ΕΡΤ -Η δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή

Τον κλείδωσε σε αποθήκη και τον χτυπούσε

Σύμφωνα με την καταγγελία του, το συγκεκριμένο στέλεχος είχε χτυπήσει κι άλλα παιδιά από την δομή.

«Είχε χτυπήσει και άλλα άτομα, τουλάχιστον άλλα τρία παιδιά. Δεν το άφηναν πάντως να είναι κοντά στα άλλα παιδιά αυτό το στέλεχος», σημειώνει ο 18χρονος, λέγοντας ότι δεν είχε καταγγείλει τότε το περιστατικό γιατί φοβόταν και θεωρούσε ότι δεν θα τον πίστευε κάποιος.

Από την άλλη, επισημαίνει ότι στη δομή της Πωγωνιανής οι συνθήκες ήταν άψογες, όπως επίσης και η συμπεριφορά των παιδαγωγών. Ο 18χρονος ανέφερε όμως,  πως δύο στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν την ευχέρεια να μετακινούνται από δομή σε δομή και είναι αυτοί που καταγγέλονται πως χτύπησαν παιδιά.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι, σύμφωνα με τον 18χρονο, είχαν μεγαλώσει και αυτοί στη «Κιβωτό» και ήταν κοντά στον πατέρα Αντώνιο, ενώ λειτουργούσαν αυθαίρετα και χειροδικούσαν στα παιδιά.

Για τις κατηγορίες της ασέλγειας, ο 18χρονος δήλωσε πως δεν έχει γνώση για σχετικά περιστατικά.

Φρίκη στο Βόλο: «Εμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν παιδιά»

Οι καταγγελίες του 18χρονο,  αφορούν και στην δομή του Βόλου, όπου το ίδιο το στέλεχος που καταγγέλλεται για βιαιοπραγία στην Πωγωνιανή, είχε μεταβεί μετά από μια κλοπή που είχε σημειωθεί εκεί.

Σύμφωνα πάντα με τον 18χρονο, στη δομή του Βόλου άνθρωποι που εργάζονταν εκεί έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν ποιος έκανε την κλοπή, την ώρα που η έρευνα της αστυνομίας δεν κατέληξε σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή.

Όπως λέει, οι άνθρωποι αυτοί κλείδωναν τα παιδιά στα δωμάτια, έμπαιναν τη νύχτα στα δωμάτιά τους και τα χτυπούσαν σκληρά, ενώ μετέπειτα έλεγαν ως δικαιολογία ότι τα παιδιά «έβλεπαν εφιάλτες και αυτοτραυματίστηκαν».

«Ήταν βία, τους χτυπήσανε άσχημα. Ένα παιδί 17 ετών το πλακώσανε, είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στο αυτί, του τρέχανε αίματα. Μπήκανε μεσάνυχτα στο δωμάτιο, ο ένας του κρατούσε το στόμα και ο άλλος το χτυπούσε», είπε χαρακτηριστικά ο 18χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο 18χρονος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να καταθέσει όσα γνωρίζει, αν κληθεί από τον Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές ερευνούν πλέον πέντε δομές σε Αττική και Περιφέρεια. Από την εισαγγελία ανηλίκων ερευνώνται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού.