Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο η Άγκυρα, η οποία ενέπλεξε, χωρίς λόγο και αιτία, την Ελλάδα στην υπόθεση της αιματηρής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

«Αν δεν την είχαμε πιάσει (σ.σ. τη γυναίκα), θα είχε περάσει στην Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλαϊμάν Σοϊλού, προκαλώντας την οργή της Αθήνας.

Το πρωί της Τρίτης, τα τουρκικά ΜΜΕ, ακολουθώντας τη γραμμή του Σοϊλού, άφησαν νέες αιχμές κατά της Ελλάδας, με αναφορές στο υποτιθέμενο «στρατόπεδο» του Λαυρίου που -σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα- εκπαιδεύονται άνδρες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και αποτελεί τόπο μεταξύ τους «ξεκαθαρίσματος».

Η τουρκική εφημερίδα Sabah δημοσίευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η γυναίκα που συνελήφθη χθες για την επίθεση στην Ιστικλάλ, αν διέφευγε στην Ελλάδα, θα μεταφερόταν στον καταυλισμό του Λαυρίου, όπου θα εκτελούνταν για να χαθούν τα ίχνη της:

«Στο Λαύριο θα εκτελούσαν την κοπέλα που πραγματοποίησε το τρομοκρατικό χτύπημα», έγραψε η εφημερίδα.

Ωστόσο, από την τουρκική αστυνομία πλέον διαρρέεται στο Reuters η πληροφορία ότι πίσω από το χτύπημα μπορεί να βρίσκεται το ISIS.

«Θα απαντήσουμε με ισχυρό μήνυμα»

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε χθες ότι δεν δέχεται τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Ο Σοϊλού δήλωσε: «Γνωρίζουμε το περιεχόμενο του μηνύματος που μας έστειλαν. Συνεχίζονται με επιτυχία οι επιχειρήσεις μας. Συνελήφθησαν οι τρομοκράτες. Αν δεν τους είχαμε συλλάβει σήμερα, θα διέφευγαν στην Ελλάδα. Είμαστε αντιμέτωποι με μια δομή τρομοκρατίας, την οποία γνωρίζουμε από πού προέρχεται και από πού κατευθύνεται».

Και συνέχισε: «Θα απαντήσουμε με ένα ισχυρό μήνυμα στο μήνυμα που μας έστειλαν. Μάλιστα, πολύ ισχυρό μήνυμα».

«Οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη θέλουν να εμποδίσουν τη δράση μας στον Έβρο»

Τουρκικά ΜΜΕ και πάλι στοχοποιούν την Αλεξανδρούπολη και τα ελληνικά νησιά.

Ο ταξίαρχος ε.α. Οζγιούρ Τορ δήλωσε στο Haber Turk: «H Αλεξανδρούπολη είναι μια περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στην Τουρκία στα σύνορα μας. Το NATO λέει πως η συγκέντρωση των στρατιωτικών δυνάμεων είναι με στόχο τη Ρωσία. Αλλά δεν υπάρχει κάποια λογική σε αυτό, καθώς ανάμεσα υπάρχει η Βουλγαρία και η Ρουμανία και στη Μαύρη Θάλασσα είναι η Τουρκία. Είναι ένα σχέδιο για να απαντήσουν μέσω του εντολοδόχου κράτους στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία και στο Ιράκ έχουν ως στόχο να εμποδίσουν την ικανότητα δράσης μας εδώ στον Έβρο στα 200 χιλιόμετρα σε όλο το μήκος των συνόρων.

»Δείτε κι αυτό. Εδώ βλέπουμε τα νησιά απέναντι απο τα Στενά, τα νησιά της Λέσβου και της Χίου όπως και τα Δωδεκάνησα. Αν δούμε τις ασκήσεις που κάνουν ας πούμε εδώ στα ανοιχτά της Χίου κι έχουν ως στόχο να μας κλείσουν το λιμάνι της Σμύρνης».

Η δημοσιογράφος Ογια Τσεμπί σχολίασε: «Δηλαδή προσπαθούν να μας απομονώσουν από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Εδώ μιλάμε για μια δομή που επιχειρεί να μας στριμώξει».