Για άλλη μια φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί την απειλή των πυρηνικών, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ που παρουσιάζουν όσα συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Χιροσίμα έδειξε ότι «δεν χρειάζεται να χτυπήσεις μεγάλες πόλεις έτσι ώστε να τερματίσεις έναν πόλεμο».

Η Δύση επανειλημμένα έχει κατηγορήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας για τις απειλές ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

«Σαφώς ανήσυχος» ο Μακρόν

Η Mail on Sunday αναφέρει ότι μια γαλλική κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι το τηλεφώνημα του Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο τον άφησε «σαφώς ανήσυχο». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «ακουγόταν σαν μια πολύ βαριά νύξη ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας το Κίεβο άθικτο. Αυτή φάνηκε να είναι η ουσία των παρατηρήσεών του».

«Οι δύο πρόεδροι έχουν αναμφίβολα συζητήσει τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα», τόνισε η ίδια πηγή στην εφημερίδα.