Εκτακτη ενημέρωση αναμένεται στις 18:00 το απόγευμα από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Eva».

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ενόψει της έντονης κακοκαιρίας Eva που αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από αύριο το πρωί, μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε διεξοδικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και όλους τους συμμετέχοντες για την πορεία της κακοκαιρίας, καθώς επίσης και για την ανά 12 ώρες επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί και η υπηρεσία ενημέρωσης έκτακτης ανάγκης «112» για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, αν κριθεί αναγκαίο από την πορεία και την εξέλιξη των φαινομένων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα έχουν λειτουργήσει κατά το παρελθόν με πολύ θετικά αποτελέσματα, ενώ σε αυξημένη ετοιμότατα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.