Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έζησε ένα μεγάλο και παράφορο έρωτα με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, οι οποίοι γνωρίστηκαν στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Και μάλιστα, η πρώτη γνωριμία τους ήταν εκρηκτική.

Ο έρωτας τους γεμάτος πάθος, ένταση, τσακωμούς κατέληξε σε ένα λαμπερό γάμο στις 18 Ιανουαρίου του 1965 και έτσι έγινε το εθνικό ζευγάρι της Ελλάδας, για πολλά χρόνια.

Μια μέρα πριν το γάμο, το ζευγάρι είχε θέατρο οπότε η άφιξή τους στους Δελφούς ήταν επεισοδιακή. Ξεκίνησαν νύχτα από τη Αθήμα με ξεχωριστά αυτοκίνητα και μάλιστα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έπαθε λάστιχο με αποτέλεσμα να φτάσουν στο ξενοδοχείο «Βουζάς», όπου είχε κρατηθεί για τους νεόνυμφους, στις 5 τα ξημερώματα.

Η σκεπτική νύφη και το Givenchy νυφικό

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη λέγεται ότι ήταν σκεπτική σε όλο το δρόμο. Ωστόσο έλαμπε όταν έφθασε νύφη στην εκκλησία μέσα στο Givenchy νυφικό της που είχε ραφτεί στο ραφείο «Νίτσα» ακολουθώντας τις σαφείς οδηγίες του διάσημου γαλλικού οίκου μόδας.

Μετά το γάμο ακολούθησε δεξίωση στο λόμπι του ξενοδοχείου Βουζάς και το ζευγάρι όπως θα δείτε στην αποκλειστική φωτογραφία που εξασφάλισε το okmag από το αρχείο του φωτογράφου Κλεισθένη Δασκαλάκου φαίνεται τρελά ερωτευμένο παρά το γεγονός ότι μετά το γάμο έγινε ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ τους, όπως είχε εξομολογηθεί αργότερα η Αλίκη σε συνέντευξή της.