Σε μία κίνηση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις προχώρησαν οι διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων στο καράτε, το οποίο διεξάγεται στην Τουρκία, καθώς διέκοψαν τον εθνικό μας ύμνο στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Ηλία Ψωμά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εντυπωσιακός στο Ικόνιο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +70 κιλών και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Αμέσως μετά την απονομή ήρθε η στιγμή για την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, προς τιμήν του αθλητή που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Οι διοργανωτές όμως δεν άφησαν να ολοκληρωθεί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, αλλά αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα μέλη της ελληνικής αποστολής που ήταν στην απονομή, συνέχισαν να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.

Αν μη τι άλλο ήταν μια κίνηση των Τούρκων διοργανωτών που προκάλεσε αντιδράσεις και θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως κάτι ανάλογο είχε γίνει στην Τουρκία και πριν από λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης.

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και μετά την απονομή οι διοργανωτές διέκοψαν τον εθνικό μας ύμνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε προχωρήσει πάντως σε μια ανάρτηση, αναφέροντας πως «σε κάποιες διοργανώσεις με πολλές απονομές και βραβεύσεις, δεν γίνεται ανάκρουση όλου του εθνικού ύμνου με σκοπό την εξοικονόμηση χρόνου».