Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία (27/10, 22:00) για την 5η αγωνιστική του Europa League και ψάχνει θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να τα παίξει όλα για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Europa Conference League κόντρα στη Ναντ στο Καραϊσκάκη.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ταξιδέψει στη γερμανική πόλη με αρκετές απουσίες στην άμυνά τους και ο Μίτσελ έχει περιορισμένες επιλογές, μιας και οι Παπασταθόπουλος, Σισέ, Βρσάλικο και Μαρσέλο έχουν μείνει στην Ελλάδα.

Ο ισπανός τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του για το αυριανό ματς, με τον Γιαν Εμβιλά να είναι ο παίκτης-κλειδί τόσο όσον αφορά το σχηματισμό όσο και σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Η πρώτη σκέψη του Μίτσελ είναι να παίξει με τρεις στόπερ, όπως είχε γίνει και απέναντι στην Καραμπάγκ, προκειμένου να ασφαλίσει την άμυνά του σε πρώτη φάση. Σε αυτήν την περίπτωση ο Εμβιλά θα είναι ο τρίτος αμυντικός, ενώ, αν επιλέξει να παίξει με το κλασικό 4-3-3, τότε ο Γάλλος είναι πιθανό να αγωνιστεί και στη μεσαία γραμμή.

Η λογική λέει ότι ο 59χρονος κόουτς θα επιλέξει το 3-5-2, που έφερε το 0-0 και στο Μπακού, με τον Πασχαλάκη να είναι κατά πάσαν πιθανότητα ο βασικός γκολκίπερ, μιας και ο Τζολάκης είναι μεν στην αποστολή, αλλά επέστρεψε από έναν τραυματισμό στον ώμο.

Όσον αφορά την άμυνα, ο «σίγουρος» είναι ο Ανδρέας Ντόι στους στόπερ, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ, ενώ δίπλα του θα είναι ο Εμβιλά και ένας εκ των Μπα ή Ρέτσου. Στα δεξιά ως φουλ μπακ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Άβιλα, αριστερά ο Ρέτσος, ενώ στη μεσαία γραμμή θα είναι σίγουρα ένας εκ των Μπουχαλάκη ή Κούντε και από εκεί και πέρα «παίζεται» αν θα επιλεχθούν και οι δύο από το πού θα παίξει ο Εμβιλά.

Ο Γάλλος είπαμε είναι ο παίκτης που καθορίζει τα πάντα για την ενδεκάδα, όμως υπάρχει μεγάλο δίλημμα και στη θέση «10», όπου βασικός θα ξεκινήσει ένας εκ των Πεπ Μπιέλ η Χουάνγκ Ιν Μπεόμ.

Στην επίθεση ο Ελ Αραμπί θα είναι ο ένας επιθετικός με τον Γκάρι Ροντρίγκες να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παίξει ως δεύτερος φορ. Προς το παρόν, όπως συνηθίζει ο Μίτσελ, κρατά κλειστά τα χαρτιά του τόσο για τον σχηματισμό όσο και για την ενδεκάδα, με αρκετές θέσεις να είναι ανοιχτές τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή.