Όσο φρικτό και αδιανόητο, ακόμα και στη σκέψη, να είναι το ενδεχόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης από την ίδια της τη μητέρα – εφόσον βεβαίως αποδειχθεί κάτι τέτοιο – στην σοκαριστική υπόθεση της ανήλικης στα Σεπόλια, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, το βάρος της ενημέρωσης γύρω από τα ευρήματα των ερευνών μοιάζει να έχει μετατοπιστεί στην 37χρονη, παρά στους βιαστές του κοριτσιού και στο κύκλωμα που ίσως βρίσκεται πίσω από τον 53χρονο Ηλία Μίχο.

Διαβάστε επίσης: «Η μητέρα πίεζε την 12χρονη να της βρει λεφτά για ναρκωτικά»

Οι αλλεπάλληλες διαρροές – για τις οποίες επενέβη το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει αν έχουν σημειωθεί πειθαρχικά παραπτώματα από δικηγόρους, που έχουν χειριστεί την συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα – το τελευταίο διάστημα, αφορούν κυρίως στη «δράση» της μητέρας της 12χρονης.

Διαβάστε επίσης: Ξεσπά η δικηγόρος της 12χρονης: Λυπάμαι που η υπόθεση έχει γίνει ριάλιτι

Για τις διαρροές, η εύκολη λύση είναι να κατηγορήσει κανείς τα μέσα ενημέρωσης. Όσοι το κάνουν αυτό, όμως, ξεχνούν ότι τα στοιχεία μιας δικογραφίας, τα δίνουν στους δημοσιογράφους δικηγόροι – ενίοτε και δικαστικοί λειτουργοί – αλλά και αστυνομικοί.

Διαβάστε επίσης: «Εξώθησες την κόρη σου στην πορνεία» – Το κατηγορητήριο για την μητέρα του κοριτσιού

Από την άλλη πλευρά, οι λίγες εκείνες περιπτώσεις, που φτάνουν στο σημείο να αναφέρονται σε διαρροή φωτογραφιών από τον βιασμό της 12χρονης, δεν έχουν καμία απολύτως δικαιολογία – ούτε για αυτούς που τις διαρρέουν, ούτε για τους αποδέκτες που μιλούν δημόσια γι’ αυτές, έστω και για να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους.

Βαρύ κατηγορητήριο για τη μητέρα της 12χρονης

Παρά την προφυλάκισή της, πάντως, ο ρόλος της μητέρας της 12χρονης παραμένει ακόμη γρίφος. Γνώριζε και συγκάλυπτε τον βιαστή και προαγωγό της κόρη της, ή εξέδιδε η ίδια την 12χρονη για λίγα ευρώ, όπως υποστηρίζει και το κατηγορητήριο;

Διαβάστε επίσης: Σεπόλια: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις της 12χρονης για τη γνωριμία και την εκπόρνευση από τον Μίχο

«Να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία της η μητέρα της 12χρονης.

Η εκπομπή Live News του MEGA παρουσίασε το κατηγορητήριο εις βάρος της 37χρονης, σύμφωνα με το οποίο, όχι μόνο εξέδιδε το παιδί της, αλλά ήταν και η ίδια που έπαιρνε τελικά τα χρήματα από τους βιασμούς σε τουλάχιστον εννιά περιπτώσεις.

Ανάμεσά τους, ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, αλλά και ο 33χρονος προφυλακισμένος υπάλληλος φαρμακαποθήκης που επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα.

«Εξώθησες την ανήλικη κόρη σου στην πορνεία. Την εξανάγκασες να έλθει σε σεξουαλική επαφή σε 9 περιπτώσεις με άγνωστους άντρες, με τους οποίους η ανήλικη συνομιλούσε κατόπιν προτροπής σου. Αμέσως δε, σου παρέδιδε το σύνολο των χρημάτων που της έδιναν, ενώ στην περίπτωση της ερωτικής συνεύρεσης με τον 33χρονο συνεννοήθηκε η ανήλικη κατόπιν προτροπής σου να πιστωθεί με το ποσό της αμοιβής της ο τραπεζικός λογαριασμός σου», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Τα χρήματα στα φακελάκια

Εκτός από τα εμβάσματα όμως, δεκάδες γραπτά μηνύματα φαίνεται πως ήταν εκείνα που «έκαψαν» την 37χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται πως εκβίαζε τον Ηλία Μίχο και την οικογένειά του να πληρώνουν αδρά τη σιωπή της.

Το κατηγορητήριο για τη μητέρα αναφέρει:

«Στις 3/9/2022 απέστειλες στον Ηλία Μίχο μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο μέσω Viber και τον εξανάγκασες να σου καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ, υπονοώντας ότι θα μάθουν όλοι οι γείτονες ότι ο ως άνω αποδέκτης του μηνύματος είχε ερωτικές επαφές με την ανήλικη κόρη σου».

«Μου ζητούσε 100 ευρώ να πηγαίνω σε φάκελο στον φούρνο για να μη με διασύρει, τα οποία και πήγαινα. Έδωσα συνολικά στην μητέρα της 300 ευρώ σε τρεις δόσεις. Η μητέρα της πιστεύω ότι θα ήξερε, γιατί όταν ρώτησα τη 12χρονη τι λες στην μητέρα σου όταν γυρνάς το βράδυ στο σπίτι και της δίνεις 50 ευρώ, μου έλεγε ότι έλεγε στην μάνα της ότι φροντίζει μια γιαγιά», υποστηρίζει ο 53χρονος.

Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο, παραδέχεται πως έλαβε χρήματα από την σύζυγο του 53χρονου, διότι η ίδια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Δικηγόρος 12χρονης: «Λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν»

Από την πλευρά της, πάντως, η δικηγόρος του ανήλικου κοριτσιού, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, δήλωσε ότι «αυτά που άκουσα ότι συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, δεν συμπεριλαμβάνονται».

«Δεν μπορώ να σας δώσω καμία απάντηση για την υπόθεση που δεν είναι στο κατηγορητήριο», ανέφερε αρχικά και προσέθεσε:

«Λυπάμαι για το ότι η δικογραφία έχει γίνει φύλλο και φτερό στους δημοσιογράφους, στα κανάλια και τις εκπομπές και ότι ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν», ενώ τόνισε ότι «δεν λαμβάνει κανείς υπόψιν ότι υπάρχουν 8 παιδιά που τραυματίζονται, και τα μεγάλα και τα μικρά, από όλα αυτά» και επανέλαβε πως λυπάται «που λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν».

«Πολύ φθηνά την έβγαλες»

Παρ’ όλα αυτά, είτε είναι απολύτως ακριβή όσα διέρρευσαν από το κατηγορητήριο κατά της μητέρας είτε όχι, μία σειρά μηνυμάτων της 37χρονης με τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης των Σεπολίων, Ηλία Μίχο, επιβαρύνουν σημαντικά τη θέση της ήδη προφυλακισμένης γυναίκας.

Όπως αποκάλυψε το MEGA, από τα μηνύματα που εντοπίστηκαν, τα οποία αντάλλαξε η μητέρα της 12χρονης με τον Μίχο, φαίνεται να του ζητάει χρήματα, ως «αντάλλαγμα» για την σιωπή της.

Στις 3/9/2022, η μητέρα στέλνει στον 53χρονο το εξής μήνυμα:

«Θα μου δώσεις 100 ευρώ σήμερα γιατί αλλιώς θα μάθουν όλοι στην πλατεία και ο (…) τι έχεις κάνει».

Σε άλλο μήνυμά της, στις 7/10/2022, η μητέρα γράφει στον 53χρονο:

«Θα πας 150 ευρώ πάλι σε φάκελο στο φαρμακείο απέναντι από τον φούρνο και θα πεις όπως χθες για μένα. Αυτά είναι τα τελευταία που ζητάω και φθηνά την έβγαλες με 450 ευρώ για να μην καταγγείλω. Πολύ φθηνά».

Ο αστυνομικός αρνείται ότι συνάντησε την 12χρονη

Μετά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με την ανήλικη, το MEGA αποκάλυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και εν ενεργεία αστυνομικός.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός που μνημονεύεται στην υπόθεση, υπηρετεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα σε τμήμα που ασχολείται με τις επικοινωνίες και τη διαχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων της Άμεσης Δράσης.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, για τον οποίο έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, υποστηρίζει ότι δεν έχει προχωρήσει στη σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου κοριτσιού, αλλά μόνο ότι έχει μιλήσει μαζί της μέσω της εφαρμογής Blindchat.

Δεκάδες αιτήματα για άρση απορρήτου

Παράλληλα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα, Βασίλης Λαμπρόπουλος, ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση πάνω από 100 αιτήματα για άρση του απορρήτου επικοινωνιών.

Επίσης, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ζητά να ερευνηθούν και τα «στίγματα» από τα κινητά ή τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν τα άτομα τα οποία συνομίλησαν με την ανήλικη.

Αναμένονται νέες συλλήψεις από συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης

Η ανήλικη, με τις δύο καταθέσεις που έχει δώσει, έχει ήδη οδηγήσει στη φυλακή τέσσερα άτομα, τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στους βιασμούς της, την ώρα που από τις Αρχές εξετάζονται οι ηλεκτρονικές συσκευές τόσο της ίδιας όσο και των συλληφθέντων, προκειμένου να εντοπίσουν σε νέα στοιχεία.

Όπως λένε αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη συγκέντρωση όσων περισσότερων στοιχείων είναι δυνατόν, έτσι ώστε να κληθεί εκ νέου η 12χρονη να καταθέσει, ελπίζοντας η συμπληρωματική της κατάθεση να οδηγήσει σε νέες διώξεις.