Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν με πολύ δύσκολο ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (21:45) και θέλει να κάνει το 3×3 και να μείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν ό,τι και στην πρεμιέρα της EuroLeague, να πάρουν ένα μεγάλο διπλό και στην έδρα της Βασίλισσας (έπειτα από αυτό στη Βαρκελώνη) και να δείξουν με το «καλημέρα» ότι και φέτος είναι φαβορί για το Final Four.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τις δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι άνετος, αν σκεφτεί ότι στα 4 πρώτα ματς παίζει τα 3 στην Ισπανία με  δυο εκ των φαβορί για το Final Four και την Μπασκόνια. Αν λοιπόν οι Πειραιώτες κάνουν διπλό και στη Μαδρίτη, θα είναι για τα καλά στο «κόλπο» για την πρώτη τετράδα, ασχέτως αν είναι πολύ νωρίς στη χρονιά.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο έλληνας τεχνικός δε θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τον Κώστα Παπανικολάου, που έχει ενοχλήσεις, ενώ θα χάσει και το ματς της Παρασκευής με την Μπασκόνια.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ προέρχεται από το παραλίγο νικηφόρο… θαύμα έναντι της Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», αν το σουτ του Σέρχιο Γιουλ ήταν η απάντηση στις προσευχές. Είναι στο 1-1 στην EuroLeague, ενώ εκτός από την αποψινή αναμέτρηση είναι οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Κάρλος Αλοθέν, Ρούντι Φερνάντεθ και Άντονι Ράντολφ.

Η διαιτητική τριάδα του αγώνα θα απαρτίζεται από τους Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία), Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία) και Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ).