Σε ηλικία 11 ετών βιάστηκε από φιλικό πρόσωπο της οικογένειάς της. Σήμερα είναι 29 χρόνων, ζει εκτός Ελλάδος σε χώρα της ΕΕ, και προ μηνών, άκουσε με ανακούφιση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών να κηρύσσει ένοχο τον άνδρα που της «στέρησε» – με βίαιο τρόπο – την παιδική αθωότητα. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 9 ετών – μετά τη συγχώνευση ποινών – και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Χρειάστηκε, ωστόσο, να περάσουν 15 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα αποκάλυψε τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του 35χρονου τότε, ομοεθνή της.

Ηταν Μάρτιος του 2007, όταν η ανήλικη, σε μια έντονη επεισοδιακή οικογενειακή στιγμή, «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε στους γονείς της για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 2003 κι ενώ κατοικούσαν στην πόλη του Αιγίου. Για 4 χρόνια, το θύμα βρισκόταν υπό καθεστώς φόβου και κρατούσε θαμμένα τα όσα έζησε στα χέρια του βιαστή της, απόρροια των συχνών απειλών του για τη ζωή της, αλλά και των μελών της οικογένειάς της.

Από τότε μέχρι και σήμερα, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, αν και παντρεμένη και μητέρα πλέον 2 ανήλικων παιδιών, «παλεύει» με τους προσωπικούς της «δαίμονες» και παρακολουθείται από ψυχολόγο, προσπαθώντας να γιατρέψει τις πληγές της.

Η υπόθεση, για πρώτη φορά, εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή 7 χρόνια μετά την καταγγελία της ανήλικης. Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης για βιασμό, και αποπλάνηση παιδιού που συμπλήρωσε τα 10 έτη, όχι όμως και τα 13 έτη. Η απόφαση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και μετά την έφεση που άσκησε, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος. Του επεβλήθησαν ωστόσο, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας του, καμίας συνάντησης με το θύμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ.

Από το 2014 και έπειτα από μια επταετία – λόγω αναβολών – η υπόθεση εξετάστηκε σε β’ βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, τον Μάιο του 2022.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο, πλέον, κατηγορούμενο σε 9 χρόνια φυλάκισης, για βιασμό (6 έτη) και για αποπλάνηση παιδιού (3 έτη), αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη του και απορρίπτοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η συγκλονιστική κατάθεση

Το pelop.gr, δημοσιεύει για πρώτη φορά τα όσα κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών, ενώπιον των δικαστών η ανήλικη.

«Μόλις μπήκα μέσα στο σπίτι πήγα αμέσως στην κουζίνα για να πλύνω τα πιάτα. Μου λέει «άστα» αυτά, και έρχεται κοντά μου και άρχισε να με χαϊδεύει στο σώμα. Του λέω «τι κάνεις;», φοβήθηκα, μου λέει «θα σου αρέσει». Πήγα να φύγω, αλλά οι πόρτες ήταν κλειδωμένες. Το σπίτι ήταν ισόγειο, έξω έπαιζαν παιδιά, άρχισα να φωνάζω, αλλά δεν με άκουγε κανείς. Μου λέει «δεν θα πας πουθενά», με πιάνει του είπα «άσε με», μου ρίχνει ένα χαστούκι και μ’ έριξε στον καναπέ, μου έδεσε τα χέρια. Φώναζα «βοήθεια» αλλά δεν με άκουγε κανείς, μου έκλεισε το στόμα με ταινία. Με πήγε στο δωμάτιο και με έβαλε στο κρεβάτι, μου έβγαλε τα ρούχα, εγώ δεν ήθελα να δω τι γινόταν, με χαΐδευε, μόλις πόνεσα λίγο, λιποθύμησα. Οταν συνήλθα, πονούσα πάρα πολύ, μου είχε βγάλει την ταινία και με είχε λύσει. Μου είπε, ότι το ευχαριστήθηκε και να μην πω τίποτα στη μαμά και στο μπαμπά μου. Αμέσως σηκώθηκα έβαλα τα ρούχα μου και βγήκα από το σπίτι τρέχοντας και πήγα στο σπίτι της θείας μου.

Πήγα στη θεία μου και μόλις πήγα να της το πω, αυτός είχε έρθει από πίσω μου. Τον είδα έξω από το παράθυρο και μου έκανε νόημα με το χέρι στο λαιμό, δηλαδή ότι θα με σκοτώσει. Πήγα στην τουαλέτα και έπλυνα το πρόσωπο μου, ήμουν ταραγμένη.

Πονούσα. Οταν πήγα σπίτι μου η μητέρα μου είπε «γιατί άργησες» της είπα ότι πήγα για δουλειές στον…, μου είπε πως ο κατηγορούμενος δεν την είχε ρωτήσει για να πάω σπίτι του. Πήγα να το πω στη μαμά μου και βλέπω πάλι αυτόν που ήρθε από πίσω. Μου έκανε πάλι νόημα με το χέρι. Δεν είπα τίποτα γιατί τον φοβόμουν, μην με σκοτώσει εμένα και τους γονείς μου. Πήγα στην τουαλέτα είδα αίμα στο εσώρουχό μου. Η μαμά μου είπε «είσαι πολύ μικρή για να έχεις περίοδο». Μετά δεν πήγαμε σε γιατρό γιατί νόμισε ότι μου ήρθε μια στιγμή και σταμάτησε μετά.

Πέρασαν δυο εβδομάδες και ήρθε πάλι όταν ήμουν μόνη μου. Μου λέει «θα σου δώσω» αυτά τα λεφτά να έρθεις με τη θέλησή σου». Του λέω «όχι», είπε «πάρε αυτά τα 200 ευρώ» και εγώ τα έσκισα. Μου λέει «τι έκανες; Εγώ δούλεψα τόσες ημέρες και εσύ τα έσκισες;» με χαστούκισε και έφυγε».