Ο φορητός υπολογιστής είναι ο απόλυτος σύμμαχος για την δουλειά, ειδικά τώρα που μπορούμε να δουλέψουμε trmotely ή με μοντέλο hybrid μας επιτρέπουν να την πάρουμε μαζί, όπου και αν βρισκόμαστε. Όμως με τόσα διαθέσιμα laptop και καινούργια μοντέλα να κυκλοφορούν σχεδόν κάθε μήνα, η επιλογή μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε… πρόκληση.

Για να σας βοηθήσουμε, εξετάζουμε τους σημαντικότερους παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη και σας προτείνουμε 3 κορυφαία laptops για να κάνετε την καλύτερη επιλογή, μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR. Έτσι, θα βρείτε το μοντέλο που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας, σε συμφέρουσα τιμή ενώ θα το παραλάβετε στην πόρτα σας στην ώρα του, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στην Ελλάδα, με την εγγύηση της έγκαιρης παράδοσης που προσφέρει η πλατφόρμα.

Αν ενδιαφέρεστε για τα προστατευτικά του αξεσουάρ, όπως κάλυμμα πληκτρολογίου ή θήκη, θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση, χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ και μην ξεχνάτε ότι το SHOPFLIX.GR θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη Black Friday, με δυνατές προσφορές σε τεράστια ποικιλία προϊόντων.

Πριν δούμε αναλυτικά τις λεπτομέρειες, όμως, να σας θυμίσουμε κάτι σημαντικό: εφόσον η εταιρεία σας είναι υποκείμενη σε Κανονικό Καθεστώς ΦΠΑ, και βάσει της παραγράφου 5 του Άρθρου 39α του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000) της ΠΟΛ 1150/2017, δεν επιβαρύνεστε με ΦΠΑ όταν αγοράζετε κινητά, κονσόλες για παιχνίδια, laptop και tablet. Επομένως, στις (ήδη χαμηλές) τιμές του SHOPFLIX.GR, θα συμπεριλαμβάνεται και μια γενναία έξτρα έκπτωση.

Κι αν δεν διαθέτετε τώρα το απαραίτητο ποσό, με τον νέο τρόπο πληρωμής SHOPFLIX PAY 4 της πλατφόρμας, μπορείτε να το εξοφλήσετε σε  4 ισόποσες πληρωμές ξεκινώντας με την πρώτη πληρωμή από σήμερα.

Ποιο μέγεθος είναι το ιδανικό;

Μιας και η φορητότητα είναι κομβικής σημασίας, θέλετε ένα φορητό υπολογιστή με μικρότερο μέγεθος οθόνης και λεπτό, ελαφρύ σχεδιασμό για να σας διευκολύνει στις μετακινήσεις σας.

Πιο συγκεκριμένα, προτιμήστε μια συσκευή με οθόνη μεταξύ 12 και 14 ιντσών και βάρος έως 1,5 κιλό.

Τι μνήμη RAM να επιλέξω;

Η RAM (μνήμη τυχαίας πρόσβασης) είναι το κλειδί για την απόδοση του υπολογιστή, ειδικά εάν κάνετε πολλές εργασίες στο laptop σας, όπως το να επεξεργάζεστε φωτογραφίες και έγγραφα ενώ ταυτόχρονα σερφάρετε στο Διαδίκτυο.

Όσο μεγαλύτερη μνήμη RAM έχετε, τόσο πιο γρήγορα ο φορητός υπολογιστής σας θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα και τόσο περισσότερες εφαρμογές θα μπορείτε να εκτελείτε ταυτόχρονα και ομαλά.

Ποια είναι η καλύτερη ποιότητα οθόνης;

Επειδή θα περνάτε ώρες κοιτάζοντας το laptop σας, είναι σημαντικό η οθόνη του να είναι «φιλική» για τα μάτια σας. Για αυτό αποφύγετε τις πιο γυαλιστερές, καθώς τείνουν να αντανακλούν το εξωτερικό φως.

Η ανάλυση της οθόνης θα είναι επίσης σημαντική. Η Full HD ανάλυση (1920×1080) σας δίνει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ζωντανά χρώματα.

Μπαταρία με διάρκεια

Η μπαταρία είναι εξίσου σημαντική για την φορητότητα του laptop σας, ακόμα και αν μετακινείστε από τον καναπέ στο κρεβάτι σας.

Ενώ είναι καλό να επιλέξετε ένα φορητό υπολογιστή με μπαταρία μεγάλης διάρκειας, μην ξεχνάτε ότι παράγοντες, όπως η φωτεινότητα της οθόνης και οι τύποι προγραμμάτων που εκτελείτε, μπορεί να επηρεάσουν την διάρκεια της.

Τι γίνεται με τον επεξεργαστή;

Σκεφτείτε την CPU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας) ως την καρδιά του φορητού υπολογιστή σας. Ο καλύτερος επεξεργαστής όχι μόνο προσφέρει τη μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά σχετίζεται και με τον αριθμό των πυρήνων.

Ο μεγαλύτερος ο αριθμός των πυρήνων εγγυάται την αυξημένη απόδοση του laptop για άνετη εργασία χωρίς προβλήματα.

Αποθήκευση και χωρητικότητα

Εκτός από την χωρητικότητα του φορητού σας υπολογιστή είναι καλό να σκεφτείτε και τον τύπο αποθήκευσης.

Ενώ παλιότερα οι σκληροί δίσκοι (HDD) ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς, ένα πιο ελαφρύ και λεπτό, γρήγορο και πιο αθόρυβο laptop έχει σκληρό SSD για ταχύτερη απόκριση του συστήματος και εκκίνηση προγραμμάτων.

Για αρχεία μεγαλύτερου μεγέθους, συστήνεται και η μεγαλύτερη χωρητικότητα.

3 κορυφαία laptops για το γραφείο

Όσο εσείς σκέφτεστε ποια χαρακτηριστικά ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό που αναζητάτε, εμείς βρήκαμε τρεις κορυφαίες επιλογές σε φορητούς υπολογιστές που θα κάνουν την δουλειά… «παιχνίδι».

Laptop HP 14-dk1008nv 14″

Ξεκινήστε την δουλειά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με την αστραπιαία εκκίνηση του HP 14-dk1008nv και απολαύστε εξαιρετικά ευκρινή και ζωντανά γραφικά και εικόνες με την ποιότητα της Full HD οθόνης.

Ολοκληρώστε γρήγορα και τις πιο απαιτητικές εργασίες με τον επεξεργαστή AMD Ryzen™ 3, που προσφέρει απόδοση 4 πυρήνων και 4 νημάτων.

Κύρια χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: Ryzen 3

Διαγώνιος Οθόνης: 14″

Μνήμη RAM: 8 GB

Χωρητικότητα Δίσκου: 256 GB

Κάρτα Γραφικών: AMD Radeon Graphics

Αγοράστε το από 439,00 €

MacBook Air 13,3”

Ο πιο λεπτός και ελαφρύς φορητός υπολογιστής της Apple σας προσφέρει υψηλότερη και ταχύτερη απόδοση χάρη στον  πανίσχυρο 8πύρηνο επεξεργαστή M1.

Εντελώς αθόρυβο και με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε MacBook Air, είναι πάντα έτοιμο να σας υποστηρίξει σε κάθε σας project.

Κύρια χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: Apple M1

Διαγώνιος Οθόνης: 13″

Μνήμη RAM: 8 GB

Χωρητικότητα Δίσκου: 256 GB

Κάρτα Γραφικών: Apple M1

Αγοράστε το από 1.110,00 €

Laptop HP 17t-cn000 17.3″

Για πιο απαιτητικές εφαρμογές όπως η επεξεργασία εικόνας και βίντεο, το HP 17t-cn000 17.3″ είναι ιδανικό χάρη στην χωρητικότητα μνήμης (16GB) και τον τύπο RAM DDR4. Προσφέρει επαρκή ευκρίνεια για καθημερινή χρήση, επιβαρύνοντας ελάχιστα την μπαταρία και περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα Windows 11 Home.

Χάρη στον ενσωματωμένο επεξεργαστή Intel Core i7 1165G7 χρονισμένος στα 2.8Ghz της γενιάς Tiger Lake (11th Gen) (2021) είναι ιδανικός για απαιτητικές εφαρμογές όπως CAD, επεξεργασία εικόνας, video και ήχου.

Κύρια χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: Intel Core i7

Διαγώνιος Οθόνης: 17.3″

Μνήμη RAM: 16 GB

Χωρητικότητα Δίσκου: 512 GB

Κάρτα Γραφικών: Intel Iris Xe Graphics

Αγοράστε το από 931,02 €