«Κοσμοσυρροή» αναμένεται το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στα χειμερινά θέρετρα της χώρας, με τις προκρατήσεις στα καταλύματα που διατίθενται μέσω Airbnb σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Δημητσάνα, τα Καλάβρυτα, η Καλαμπάκα, η Καστοριά και τα Ιωάννινα να αγγίζουν ακόμα και το 100%. Πρόκειται για το πρώτο crash test εν όψει της χειμερινής τουριστικής σεζόν, στην οποία ποντάρουν αρκετά οι επιχειρηματίες του χειμερινού τουρισμού.

Η μέχρι στιγμής ζήτηση, τουλάχιστον στα καταλύματα που διατίθενται με τη μέθοδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια, αν και κανένας δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας. Βέβαια, όπως λένε άνθρωποι του χώρου, έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να διατηρήσουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα, επισημαίνοντας ότι η εκτόξευση του λειτουργικού κόστους και ειδικά της ενέργειας αφήνει ελάχιστα περιθώρια ελιγμών.

Η ΑΡΑΧΟΒΑ. Ενδεικτικά, στην Αράχοβα οι προκρατήσεις αγγίζουν πλέον το 81% και όλα δείχνουν ότι και φέτος η επονομαζόμενη και «Μύκονος του Χειμώνα» θα ξεχωρίσει ως ένας από τους πιο hot χειμερινούς προορισμούς. Εντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας.

Στο επίκεντρο η Δημητσάνα, η Βυτίνα και η Στεμνίτσα. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες.

Ψηλά στη λίστα των επιλογών βρίσκεται και το Καρπενήσι, το οποίο προτιμούν σταθερά τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από την πρωτεύουσα όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας αλλά και των όμορων νομών.

Η περσινή σεζόν πάντως θεωρήθηκε ιδιαίτερη επιτυχημένη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, αφού η ζήτηση «χτύπησε κόκκινο». Από τα τέλη Οκτωβρίου και ιδιαίτερα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου έως και τα μέσα – τέλη Φεβρουαρίου, η περσινή σεζόν πήγε ανέλπιστα καλά όσον αφορά τις πληρότητες ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανίων, καθώς και τα διήμερα – τριήμερα που ξεκινούν ιδιαίτερα από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τα τέλη Ιανουαρίου.