Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη.

Αυτή τη φορά, αφορμή υπήρξε η επίθεση Σπίρτζη στην κυβέρνηση αναφορικά με την υπόθεση του καταγγελόμενου βιασμού μιας 19χρονης από δύο αστυνομικούς, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά πως έχουμε «ακόμη δύο ‘αστέρια’ ειδικούς φρουρούς των ρουσφετιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», που «αυτή τη φορά βίασαν 19χρονη μέσα σε αστυνομικό τμήμα».

Για νέα «χυδαία ανακοίνωση» του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο από την πλευρά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «η χυδαιότητα, το ψέμα και η συκοφαντία, μαζί με την αλλεργία για την Ελληνική Αστυνομία, είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κυρίου Σπίρτζη και του ΣΥΡΙΖΑ».

Και προσέθεσε πως «αυτή τους η αλλεργία έχει χειροτερέψει μετά τις τελευταίες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ιδιαίτερα, μετά το τέλος του αβάτου βίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου και την εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων».

Παράλληλα, σημείωσε ότι εναντίον των δύο ειδικών φΦρουρών «κινούνται τάχιστα, πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες», αναφέροντας πως «αν επαληθευτούν οι κατηγορίες, δεν έχουν καμία θέση στην Ελληνική Αστυνομία» και επαναλαμβάνοντας πως «ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους και τηρείται απαρέγκλιτα».

Σπίρτζης: «Ειδικοί φρουροί της Άγριας Δύσης Μητσοτάκη»

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, στη δήλωσή του, ανέφερε:

«Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί στην κοινή γνώμη η είδηση ότι δύο ειδικοί φρουροί της Άγριας Δύσης Μητσοτάκη, οι οποίοι υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ και ανήκουν στις 4.500 ρουσφετολογικές προσλήψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατηγορούνται ότι βίασαν 19χρονη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας».

Ο κ. Σπίρτζης κάλεσε, μάλιστα, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο αποκάλεσε «υπουργό προπαγάνδας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη», αλλά και σύσσωμη την κυβέρνηση της ΝΔ, να δηλώσουν, «κατά την πάγια τακτική τους, ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ότι λασπολογούμε».

Και προσέθεσε πως «αν δεν γνωρίζαμε τις ιδεοληπτικές εμμονές τους, θα έπρεπε να περιμένουμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να έχει εδώ και καιρό ασχοληθεί με τις συνεχείς καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι οι χιλιάδες κατ’ εξαίρεση ρουσφετολογικές προσλήψεις ειδικών φρουρών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν γεμίσει τα σώματα ασφαλείας με ανεκπαίδευτους, ακατάλληλους και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνους για το κοινωνικό σύνολο ‘αστυνομικούς’».

Σημείωσε, μάλιστα, πως «θα έπρεπε να περιμένουμε να ζητήσουν συγγνώμη για τις 4.500 ρουσφετολογικές προσλήψεις που έκαναν σε τρία χρόνια, αντί για τα συνεχή ψέματα του κ. Θεοδωρικάκου για δήθεν επανεκπαίδευσή τους».