Η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη σε ηλικία μόλις 43 ετών έσκασε σαν «βόμβα» και στον πολιτικό κόσμο, που δραστηριοποιούταν τα τελευταία χρόνια αφού ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικοί συνοδοιπόροι και «αντίπαλοι» δεν μπορούν να κρύψουν το πόσο έχουν συγκλονιστεί τόσο με την είδηση του θανάτου όσο και με τη μάχη που έδινε με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. «Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας. Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής.

Καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε».

Ως έναν «άνθρωπο που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή» χαρακτήρισε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που έγραψε στο μήνυμά του: «Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Ολυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού. Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή. Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε. Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο. Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή. Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του».

«Θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Το σθένος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια του ήταν τεράστιο» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Ολυμπιονίκη σημειώνοντας: «Εδω δεν χωρούν λόγια παρά μόνο θαυμασμός για την δύναμη ψυχής».

Το μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη αναδημοσίευσε και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας: «Τον θαύμασα ως αθλητή, τον εκτίμησα ως συνομιλητή, όσα γράφει στον αποχαιρετισμο του είναι λόγια που με γεμίζουν θλίψη και απέραντο σεβασμό. Καλό ταξίδι Αλέξανδρε».

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ήταν ένας από τους συνεργάτες του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, με το δικό του μήνυμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο. «Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει κ πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του» έγραψε.