Τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια σχολίασε ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι μπορεί να αποκαλυφθεί η ύπαρξη ενός οργανωμένου κυκλώματος παιδεραστίας πίσω από τη δράση των κατηγορούμενων.

Μάλιστα, τόνισε πως δεν μπορούν όσοι κάνουν αυτές τις πράξεις με θύματα ανήλικα παιδιά να λέγονται άνθρωποι, χαρακτηρίζοντάς τους «ανθρώπινα περιττώματα».

«Ο κάθε κατηγορούμενος δεν έχει υποχρέωση να λέει την αλήθεια. Από εκεί και πέρα εκτιμάται από το δικαστήριο αν αυτά που λέει συμβαδίζουν με την κοινή λογική. Αυτοί που το έκαναν αυτό δεν είναι άνθρωποι, είναι ανθρώπινα περιττώματα, ανθρώπινοι ρίποι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Αυτοί που πηγαίνουν με μια 12χρονη κοπέλα διαπράττουν κακούργημα όπως και αυτοί που την εξωθούν στην πορνεία. Η ποινή για τους βιαστές είναι ισόβια κάθειρξη, ενώ το σεξ με πληρωμή και η ερωτική σχέση με ανήλικο τιμωρούνται με έως 15 χρόνια κάθειρξη» πρόσθεσε ο ποινικολόγος, υπογραμμίζοντας ότι η Δικαιοσύνη προστατεύει τους ανηλίκους και τα θύματα βιασμών.

Σχετικά με την ύπαρξη ενδεχόμενου κυκλώματος, ο ίδιος τόνισε: «Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει μια οργάνωση ανθρώπων που προωθούν ανήλικα παιδιά στην πορνεία και μάλιστα υπάρχουν και «πελάτες», κτήνη θα έλεγα εγώ, οι οποίοι πηγαίνουν και συνευρίσκονται, σιγουρά έχουμε να κάνουμε με ένα δυσώδες οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο η Δικαιοσύνη πρέπει να πατάξει».

«Δεν θα πρέπει να γίνουμε σαν τις χώρες της Ασίας, όπου υπάρχει ερωτικός τουρισμός με ανήλικα παιδιά. Δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό» κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.