Πυρά κατά της κυβέρνησης, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος κατηγορώντας τες ότι στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν δημιουργήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση βίας και αυταρχισμού.

Διαβάστε επίσης: Έστειλαν αστυνομικούς έξω από δημοτικό σχολείο μετά τον ξυλοδαρμό γονέα στου Στρέφη

Αστείες δικαιολογίες που θυμίζουν Νέα Σμύρνη

Η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου έγινε με αφορμή τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη γονέα στο λόφο του Στρέφη και τονίζεται ότι «η αστυνομική βαρβαρότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Διαβάστε επίσης: Εξάρχεια: «Πρόσχημα το μετρό για την καταστροφή μιας γειτονιάς»

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Χθες το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις ξυλοκόπησαν βάναυσα έναν πολίτη μπροστά στα παιδιά του. Στην συνέχεια προχώρησαν στην προσαγωγή του. Το περιστατικό συνέβη στο γήπεδο μπάσκετ στο λόφο του Στρέφη. Η αστυνομική βαρβαρότητα στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

»Οι αστείες δικαιολογίες της ΕΛ.ΑΣ. ότι προηγήθηκε «λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα 15 ατόμων», θυμίζουν τα αντίστοιχα ψέματα που ακούσαμε και στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης. Ψέματα που καταρρέουν από τα βίντεο που αποτυπώνουν τι πραγματικά συνέβη.

Ανεξέλεγκτη κατάσταση βίας και αυταρχισμού

»Το «έγκλημα» του είναι ότι βρέθηκε στον αθλητικό χώρο μαζί με τα παιδία του, σε μια περιοχή όπου κυβέρνηση και δημοτική αρχή αντιμετωπίζουν ως κατεχόμενη ζώνη. Δέχτηκε άγρια επίθεση την στιγμή που ζήτησε από άντρες των ΥΜΕΤ να σταματήσουν να χτυπάνε μια κοπέλα, που απλά ήθελε να εισέλθει στον ελεύθερο χώρο του γηπέδου.

»Κυβέρνηση, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και δημοτική αρχή έχουν δημιουργήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση βίας και αυταρχισμού. Η χρόνια εγκατάλειψη της περιοχής, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη δράση του real estate και την αστυνομική βαρβαρότητα δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα για τους κατοίκους. Όσα συμβαίνουν στην περιοχή αποτελούν ντροπή για κάθε δημοκρατικό κράτος δικαίου.