Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της χώρας μας και όχι μόνον…

Αυτή τη φορά, την σκυτάλη πήρε ο γνωστός για τις εμπρηστικές του δηλώσεις Ομέρ Τσελίκ, που κατηγόρησε την Ελλάδα – αλλά και την Ευρώπη – λέγοντας ότι «μπροστά στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μέλος της σκοτώνει μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο».

Διαβάστε επίσης: Τουρκία προς Ελλάδα: Αν συνεχίσουν την μεταφορά όπλων στα νησιά, θα αυξηθεί η ένταση

«Τα προκλητικά βήματα της Αθήνας»

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ συνέχισε την τουρκική προβοκάτσια περί «πνιγμών» μεταναστών στο Αιγαίο από την χώρα μας, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ζωντανή σύνδεση.

Διαβάστε επίσης: Μισό μισό τον πλούτο του Αιγαίου θέλει ο Ακάρ

«Η Ελλάδα έχει στήσει ένα τέτοιο ψέμα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες για την Ευρώπη και ανοίγει αυτά τα ζητήματα και επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτήν;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε, μάλιστα και για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που αποτελούν το τελευταίο διάστημα «αγκάθι στο μάτι» της Τουρκίας:

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι συνομιλητής μας, θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματα

«Οι ΗΠΑ, όταν συσσωρεύουν όπλα στις βάσεις στην Ελλάδα, λένε πως πρόκειται για την επιθετική πολιτική της Ρωσίας. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτή τη στήριξη για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία», όπως είπε.

Ο Τσελίκ υποστήριξε ακόμη ότι «με βάση την πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια συγκέντρωση όπλων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ, ούτε για την ειρήνη της περιοχής. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για το νόμο», υποστήριξε ακόμα.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, υποστήριξε πως υιοθετεί «μια στάση που θα ενισχύσει την πλευρά του επιτιθέμενου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και θα κάνει περισσότερες παράνομες ενέργειες».

Όσο για τα Κατεχόμενα, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι «η Τουρκία αυξάνει περαιτέρω τα όπλα και την στρατιωτική υποστήριξη στη Βόρεια Κύπρο».