Με τον Μουσταφά Φαλ να κάνει… πάρτι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και ειδικά στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβληθεί του Παναθηναϊκού με σκορ 67-52 στον τελικό της Ρόδου και να κατακτήσει το πρώτο Super Cup της ιστορίας του.

Σε ένα παιχνίδι που τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, οι δύο ομάδες έδειξαν πως δεν είναι ακόμα έτοιμες έχοντας πολλά κενά διαστήματα.

Όμως οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έτσι μπόρεσαν κυρίως με το σερί 19-9 της τρίτης περιόδου να επικρατήσουν του «τριφυλλιού» και να φτάσουν στο πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν φυσικά ο Μουσταφά Φαλ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ πολύτιμες βοήθειες πρόσφεραν οι Βεζένκοφ με 12 πόντους, συν 11 ριμπάουντ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 11 πόντους.

Από την άλλη πλευρά, για το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς που ήταν αρκετά άστοχο στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, ξεχώρισαν ο Πάρις Λι με 12 πόντους και ο Ντέρικ Γουίλιαμς που πρόσθεσε άλλους δέκα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την άμυνα του Παναθηναϊκού να δουλεύει εξαιρετικά και μην αφήνει τον Ολυμπιακό να κάνει το… παιχνίδι του. Την ίδια στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν να ψάχνουν τα πατήματά τους. Έτσι οι Πράσινοι άρχισαν με ένα επιμέρους σερί 9-2, φέρνοντας το πρώτο τάιμ άουτ. Δύο τρίποντα του Κάνααν και οι εξαιρετικές συνεργασίες των Πειραιωτών έφεραν την απάντηση με ένα δικό τους σερί 16-2. Το «τριφύλλι» μείωσε και έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 18-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Ράντονιτς πέρασε εκ νέου μπροστά σκορ με 24-23, όμως η απάντηση ήρθε άμεσα από το σύνολο του Μπαρτζώκα με ένα επιμέρους σερί 7-0. Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με τρεις πόντους (37-34).

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από μακριά και έφτασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα. Στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλησε να αφήσει τον Φαλ να… δουλέψει στο ποστ, κάτι που απέδωσε, μιας και ο Γάλλος μπόρεσε να σκοράρει είτε απευθείας, είτε έπειτα από επιθετικά ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε το εύκολο καλάθι, κάτι που δεν του επέτρεψε να ρίξει τη διαφορά.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το… χειρότερο όσον αφορά την ποιότητα, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες και να μην μπορούν να φτάσουν σε ορθολογικές επιθέσεις. Οι Πειραιώτες μπόρεσαν να διατηρήσουν τη διψήφια διαφορά που είχαν χτίσει, φτάνοντας έτσι στο τελικό 67-52 και στην κατάκτηση του Super Cup.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 43-56, 52-67.