Μπορεί ο καιρός να συνεχίζεται με υψηλές θερμοκρασίες, θυμίζοντας ακόμα καλοκαίρι, ωστόσο φαίνεται πως το σκηνικό θα αλλάξει τις επόμενες ημέρες.

Έτσι από τους 37,2 βαθμούς Κελσίου που ήταν το μέγιστο που έδειξαν τα θερμόμετρα την Κυριακή, η Δευτέρα αναμένεται να κινηθεί σε αρκετά πιο χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα για τη Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες που θα αναπτυχθούν από τα βόρεια και στη συνέχεια θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 με 27 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, για την Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις και ασθενείς ανέμους έντασης 2-3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.