Για τις στιγμές τρόμου που έζησαν στα χέρια της αδίστακτης συμμορίας που είχε μετατρέψει σε ορμητήριό της τις παλιές φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου, μίλησαν ο δημοσιογράφος Μάκης Παπαδάτος και η σύζυγός του.

Όπως περιέγραψε η μητέρα του ανήλικου τότε μαθητή, η συμμορία του σκληρού «Έσκο», είχε απαγάγει τον 17χρονο, του έκλεψε τα κλειδιά, τον έδεσε σε ένα δέντρο και στη συνέχεια, μπούκαρε στο σπίτι τους στο Παγκράτι, όπου επιτέθηκαν στους ίδιους και τους λήστεψαν.

«Στην Ούλοφ Πάλμε έξω από τη φοιτητική εστία τον άρπαξαν, τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και τον πέταξαν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Εκεί τον έδεσαν σε ένα δέντρο, του πήραν τα κλειδιά και ήρθαν στο σπίτι μας», είπε η μητέρα και πρόσθεσε ότι οι κακοποιεί επιτέθηκαν στον σύζυγό της με μαχαίρι. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστική έκθεση, ο δημοσιογράφος δέχτηκε 80 μαχαιριές σε όλο του το σώμα. Βαριά τραυματισμένος, ο πατέρας έτρεξε πίσω από τους ληστές, οι οποίοι τελικά εγκατέλειψαν στο σημείο το όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει και σε αυτό εντοπίστηκαν στοιχεία DNA, που οδήγησαν τις Αρχές στην ταυτοποίησή του.

Η μητέρα πρόσθεσε ότι την ώρα της επίθεσης, βρισκόταν στο σπίτι και ο 15χρονος γιος της, τον οποίο οι δράστες απείλησαν με όπλο.

«Με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν»

Για την αιματηρή επίθεση που δέχτηκε αλλά και για την απαγωγή του γιου του, μίλησε και ο ίδιος ο πατέρας, ο δημοσιογράφος Μάκης Παπαδάτος. Όπως ανέφερε, οι δράστες άρπαξαν το παιδί του, τον πήγαν στις φοιτητικές εστίες και εκεί, αφού έσκαψαν έναν λάκκο, τον απείλησαν ότι θα τον θάψουν, αν δεν πληρώσουν οι γονείς τους τα λύτρα.

«Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία γυρνάει την πλάτη. Όλοι γοητευόμαστε από μία εγκληματική ενέργεια αλλά απευχόμαστε να πρωταγωνιστούμε σε αυτήν. Και, δυστυχώς, και να ήταν κάποιος εκεί και να έβλεπε το περιστατικό, μας έχει δείξει η ιστορία τα τελευταία χρόνια, πως η κοινωνία γυρνάει την πλάτη και δεν ασχολείται», είπε ο Μάκης Παπαδάτος στο MEGA και πρόσθεσε: «Εμένα με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν με πιστόλι και όταν πήραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τον άφησαν ελεύθερο και φύγανε».

Όπως αποκάλυψε, ο 17χρονος γιος του είχε την ψυχραιμία να σκεφτεί έξυπνα και άφησε το ρολόι που φορούσε στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος προκειμένου αν εντόπιζαν οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο, να μπορούσαν να συνδέσουν με την απαγωγή του.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάτο, η τραυματική αυτή εμπειρία, επηρέασε τον γιο του, ο οποίος έπρεπε να πηγαίνει διαρκώς στην αστυνομία για να δίνει κατάθεση: «Στο σχολείο του γράφανε απουσίες, όταν πήγαμε να τις δικαιολογήσουμε για να σβηστούν, αυτό δεν έγινε και έμεινε στην ίδια τάξη», είπε.