«Την ώρα που όλη η ΕΕ στηλιτεύει την καθεστωτική κατρακύλα της Ελλάδας από τις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τα πλήγματα στο κράτος δικαίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτει: «Ο πανικός τους από τη βαρύτατη έκθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις, τούς οδηγεί σε πολιτικές γελοιότητες. Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενδιαφερόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας δεν θα οδηγούσε την ελληνική Βουλή σε μια Εξεταστική Επιτροπή – παρωδία. Να είναι σίγουροι όμως πως αυτό δεν το αντιλαμβάνεται μόνο ο κάθε Έλληνας πολίτης. Αλλά και η ευρωπαϊκή οικογένεια».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καταλόγισε ψεύδη στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -κατά τη συνάντησή του με την Ευρωπαία Επίτροπο Βέρα Γιούροβα και άλλα στελέχη της Κομισιόν- ότι Η Ευρώπη συμμερίζεται τις ανησυχίες για παρακολουθήσεις και κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την κ. Γιουρόβα και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η συνεργασία μας είναι αγαστή και δημιουργική, σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και επίπεδο από όσα ψευδώς -κατά πάγια τακτική του- διασπείρει ο κ. Τσίπρας» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ήταν «ολοφάνερη η πρόθεση» του κ. Τσίπρα να «κατηγορήσει την κυβέρνηση και την πατρίδα του» ενώ τόνισε ότι «το πλέον προκλητικό όμως είναι ότι ο κ. Τσίπρας μιλάει για «αποκατάσταση της δημοκρατίας»».