«Είσαι το τελευταίο άτομο στην ουρά». Αυτές οι έξι λέξεις έφεραν αγαλλίαση σε μια γυναίκα που είχε περιμένει επί 14 ώρες στην ουρά για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ ταυτόχρονα προκάλεσαν απογοήτευση όσους στέκονταν πίσω της.

Το βράδυ της Κυριακής, η αναμονή για το κοινό προκειμένου να μπορέσει κάποιος να αποχαιρετίσει τη βασίλισσα πλησιάζοντας το φέρετρό της μέσα στο Ουεστμίνστερ, έλαβε τέλος, καθώς η ουρά έκλεισε.

Ένας υπάλληλος πλησίασε μια γυναίκα, μοιράζοντας το τελευταίο βραχιολάκι και την πληροφόρησε ότι ήταν το τελευταίο άτομο που θα εισερχόταν στο αββαείο.

Η τυχερή γυναίκα είναι η Κριστίνα Χήρεϊ, η οποία υπηρετεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία.

Η τελευταία τυχερή αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει να κάνει ουρά το απόγευμα της Κυριακής στις 4.45 μ.μ.

Δείτε στο βίντεο από την DailyMail την τελευταία πολίτη που αποχαιρέτισε τη Βασίλισσα στο λαϊκό προσκύνημα:

Είναι τιμή μου

Όπως δήλωσε στο Sky News: «Είναι τιμή. Αυτήν τη στιγμή υπηρετώ στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, οπότε το να μπορώ να το κάνω αυτό για λογαριασμό της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας για μια γυναίκα, μια καταπληκτική κυρία που δεν θα αντικατασταθεί ποτέ, ήταν τιμή. Προφανώς, της ορκίστηκα την πίστη μου και νιώθω πολύ περήφανη που είμαι στην Πολεμική Αεροπορία και είμαι μια από τις υπηκόους της

«Ένιωσε πολύ περήφανη που βρέθηκα εκεί και ήταν πολύ μεγάλη τιμή που μου δόθηκε το προνόμιο να είμαι το τελευταίο άτομο», είπε.

Θα μείνω και στην κηδεία

Συμπλήρωσε ότι ήταν «14 ώρες που άξιζαν τον κόπο». Ερωτηθείσα αν θα έμενε για την κηδεία, πρόσθεσε: «Ναι, θα το κάνω. Θα είναι μια κουραστική μέρα αλλά αξίζει τον κόπο. Δεν πρόκειται να ζήσω ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στη ζωή μου».

Παρά την απογοήτευση, οι υπόλοιποι χειροκρότησαν τη γυναίκα λέγοντας της μπράβο κι εκείνη είπε στον υπάλληλο: «Να είσαι ευλογημένος».

Μια γυναίκα που περίμενε δύο ώρες, στεκόταν ακριβώς πίσω από την τελευταία στην ουρά, είπε στο Sky News ότι ήταν «εντελώς αποσβολωμένη». Πήγαμε σε λάθος δρόμο. Αν είχαμε ακολουθήσει τον σωστό δρόμο, θα τα είχαμε καταφέρει», είπε με εμφανή απογοήτευση.

Σημειώνεται πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος στο άνευ προηγουμένου προσκύνημα στο κεντρικό Λονδίνο για να αποτίσουν τα σέβη τους στην αείμνηστη μονάρχη τους τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Άνθρωποι από όλο το Λονδίνο, από όλη τη χώρα.