«Ο κ. Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει σήμερα γιατί παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, ποιοι άλλοι παρακολουθούνταν κι αν οι θεσμοί και η κυβέρνηση της χώρας θα κάνουν κάτι για τα παράνομα λογισμικά υποκλοπών, που αποδεικνύεται πια ότι κυκλοφορούν στη χώρα», σημείωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά, η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός, «όχι απλώς δεν έχει δώσει απαντήσεις, αλλά έχει απαγορεύσει και σε όλους τους αρμόδιους να δώσουν απαντήσεις».

«Τροπολογία της ΝΔ το 2021 απαγόρευσε κάθε ενημέρωση από την ΑΔΑΕ»

Με βάση το προϊσχύον νομοθετικό πλαίσιο, ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούσε κάποιος να ενημερωθεί από την ΑΔΑΕ αν παρακολουθείτο, εφόσον είχε λήξει η διαδικασία της παρακολούθησης.

Όπως σημείωσε, «το 2021, η Νέα Δημοκρατία, με την κατάπτυστη τροπολογία της, την οποία υπερψήφισε και το ΠΑΣΟΚ και το μετάνιωσε και σήμερα ζητάει την άρση της, κατήργησε τη δυνατότητα ενημέρωσης που υπήρχε».

Προσέθεσε, μάλιστα, πως αυτή τη ρύθμιση, «η ΝΔ την ψήφισε, την ώρα που ο δημοσιογράφος, κ. Κουκάκης, θα ασκούσε στην ΑΔΑΕ το νόμιμο δικαίωμά του, ρωτώντας δηλαδή αν παρακολουθείται».

«Η ΝΔ επιχειρεί έναν ατυχή συμψηφισμό με αναφορά σε Σαγιά – Πιτσιόρλα»

Η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε πως η ΝΔ «επιχειρεί έναν ατυχή συμψηφισμό αναφορικά με τους κ.κ. Σαγιά και Πιτσιόρλα, ενώ επί δικής της διακυβέρνησης, το 2014 ξεκίνησε η σχετική παρακολούθηση, στο πλαίσιο διερεύνησης πιθανού οικονομικού εγκλήματος τρίτων».

Και ανέφερε πως η έρευνα εκείνη ολοκληρώθηκε και «δεν προέκυψε κάτι που να αφορά τον κ. Πιτσιόρλα ή τον τότε γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Σαγιά. Θα ήταν σκάνδαλο συγκάλυψης ή ματαίωσης της έρευνας, αν διακοπτόταν η διερεύνηση οικονομικού εγκλήματος», όπως τόνισε.

«Έχει διαρραγεί οριστικά η πιθανότητα συνεργασίας της ΝΔ με ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ»

Η πολιτική ζωή του τόπου σήμερα κινείται γύρω από «δυσώδεις υποθέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «η ΝΔ είναι πανικόβλητη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός φάσκει και αντιφάσκει περί νομιμότητας ή μη νομιμότητας, απορρήτου ή μη απορρήτου».

Σημείωσε ότι η υπόθεση των υποκλοπών, «όπως όλοι γνωρίζουν, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας».

Για να καταλήξει πως το βέβαιο είναι ότι «η ΝΔ είναι απομονωμένη και χωρίς συμμάχους, γιατί έχει διαρραγεί οριστικά η πιθανότητα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΝΔ. Πρόκειται για αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό».