Η Μπαρτσελόνα περνάει ένα πολύ έντονο καλοκαίρι από μεταγραφικής αλλά και… οικονομικής άποψης, καθώς πέρα από τις εκπληκτικές προσθήκες που έχει πραγματοποιήσει «καίγεται» να βρει τρόπους να διευθετήσει τις οικονομικές τις υποχρεώσεις απέναντι στη La Liga.

Ο Χουάν Λαπόρτα είναι υποχρεωμένος να διαχειριστεί τα χρέη της κάτι το οποίο φαίνεται να καταφέρνει καθώς συνεχώς βγάζει άσσους από το μανίκι του.

Μετά την πώληση του 24,5% των Barca Studios, sto Socios.com για 100 εκατομμύρια ευρώ , η Μπαρτσελόνα κατάφερε να βρει κ άλλον αγοραστή για να του δώσει το ίδιο ποσοστό και να βάλει στα ταμεία της ακόμα 100 εκατομμύρια πολύτιμα ευρώ, στον αγώνα ρευστότητας που πραγματοποιεί.

Αγοραστής  είναι η Orpheus media, παραγωγός οπτικοακουστικών μέσων με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία οπτικοακουστικού και ψηφιακού περιεχομένου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:

Η FC Barcelona ανακοινώνει την πώληση του 24,5% των Barça Studios στην εταιρεία Orpheus Media, που διαχειρίζεται ο Jaume Roures, παραγωγός οπτικοακουστικών μέσων με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία οπτικοακουστικού και ψηφιακού περιεχομένου, έναντι ποσού 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή η συμφωνία είχε  υπογραφεί στις 29 Ιουλίου με το Socios.com και θα χρησιμεύσει για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της στρατηγικής ψηφιακής, NFT και Web.3 του Club.

Η πώληση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών της FC Barcelona που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου.

Με αυτές τις επενδύσεις, οι στρατηγικοί εταίροι της Barça Studios επιδεικνύουν την εμπιστοσύνη τους στην αξία του έργου και στο μέλλον του ψηφιακού περιεχομένου στον κόσμο του αθλητισμού.