Γράφει η Χριστίνα Ματθαίου

Ο Μελέτης Κακουμπάβας γεννήθηκε 27 Μαρτίου 1989 και ζει στην Χαλκίδα. Είναι ένας αθλητής με περίσσεια θέληση, σέβεται το σώμα του, την ψυχή του, τον συνάνθρωπό του. Είναι ένας αθλητής που στερήθηκε την παιδική και εφηβική ηλικία του, όταν σε ηλικία 14 ετών άρχισε να ασχολείται με το Kick Boxing.

Μιλήσαμε με αυτόν τον σπουδαίο αθλητή που σε λίγες εβδομάδες ετοιμάζεται να κάνει μια παγκόσμια υπέρβαση. Μας είπε για τη ζωή του, τους αγώνες του, την προσπάθειά του να κατακτήσει την κορυφή, τα εμπόδια στην καριέρα του.

«Δίπλα σε όλες τις επιλογές μου ήταν η μητέρα μου, οι φίλοι μου και η γυναίκα μου», λέει στο in.

Τραυματίζεται συχνά στον στίβο, πονάει το σώμα του μα στέκεται αγέρωχος στη μάχη. Προσηλωμένος στον στόχο του μπαίνει στην αρένα και μέσα εκεί ξεχνά το καθετί. Θρυμματίζει κάθε πόνο και κάθε φόβο. «Έχοντας έναν σοβαρό τραυματισμό πριν δύο χρόνια, δεν σταμάτησα να κοιτάω το στόχο μου στα μάτια. Τίποτα δεν μπορεί να με εμποδίσει να αγωνίζομαι και δεν το βάζω κάτω για κανέναν λόγο. Άλλωστε αυτό που λέω πάντα στους αθλητές μου είναι να μην φοβηθούν να κουραστούν».

Δεν υπάρχει για εκείνον το αύριο αλλά μόνο το τώρα και σε κάθε μάχη θέτει τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Πίσω από κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία του βρίσκονται ώρες ιδρώτα και κούρασης. Βρίσκονται στιγμές απογοήτευσης, στερήσεις, άγχος και μία χαλαρότητα που δεν πρόλαβε να ζήσει: «Αυτό που στερήθηκα και συνεχίζω να στερούμαι είναι το φαγητό και ο ύπνος» ανέφερε.

Δεκάδες αγώνες

Συνολικά έχει στο ενεργητικό του 110 αγώνες σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Στο επαγγελματικό Kick Boxing έχει δώσει 49 αγώνες στην καριέρα του, από τους οποίους οι 42 είναι νίκες με 35 νοκ άουτ με αντιπάλους από όλο τον κόσμο και δικαίως τον ακολουθεί το προσωνύμιο “Nightmare” (εφιάλτης). Είναι Πρωταθλητής Ελλάδος της WAKO, Πρωταθλητής Ευρώπης της ICO, Παγκόσμιος Πρωταθλητής της IFP και KGP, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο FFC και δικαίως από το 2013 μέχρι και σήμερα διατηρεί τον τίτλο του Best Fighter.

Όλα αυτά τα έχει καταφέρει με επιτυχία γιατί έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα τον εαυτό του με τις αρετές της υπομονής, της επιμονής και της θέλησης. Το συγκεκριμένο τρίπτυχο είναι αυτό που ξεχωρίζει τον Μελέτη Κακουμπάβα.

Εκεί μέσα κρύβεται όλη η μαγεία που τον αφυπνίζει χωρίς να τον εξουσιάζει. Η δύναμη που κρύβει μέσα του είναι το σημείο αυτό από το οποίο παίρνει τα ηνία και πεισμώνει ακόμα περισσότερο για να καταφέρει όσες περισσότερες νίκες μπορεί. «Δεν φοβάμαι τίποτα. Μόνο την επίδοση μου φοβάμαι».

Έχοντας ως μοναδικό στόχο του τη νίκη ο Μελέτης καλείται στις 11 Σεπτεμβρίου να αντιμετωπίσει σε έναν μεγάλο αγώνα στη Yokohama Arena τον εξίσου καλό αθλητή, κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου, Hiromi Wajima. «Ανυπομονώ! Δεν βλέπω την ώρα που θα βρεθώ απέναντι στον καλύτερο αθλητή αυτή τη στιγμή του Κ1, μιας και είναι ο κάτοχος της ζώνης. Είμαι έτοιμος να μπω και να κερδίσω! Η συμμετοχή μου και μόνο δικαιώνει τους κόπους τόσων ετών».

Δε σταματά να προπονείται καθημερινά και με συνέπεια. Τα μάτια του βγάζουν σπίθα και η ψυχή του καίγεται ολάκερη για να φέρει άλλη μια νίκη στην Ελλάδα και να μας κάνει υπερήφανους.

Σε μια χώρα που βιώνει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της μακρόχρονης ζωής της το να βλέπεις έναν Έλληνα να διαπρέπει στο εξωτερικό  δεν μπορεί παρά να αποτελεί πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης.

Η Χριστίνα Ματθαίου σπουδάζει δημοσιογραφία στη New Media Studies