Υπάρχουν ζευγάρια που κάνουν απέλπιδες προσπάθειες για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί -με οποιοδήποτε τίμημα- και δεν τα καταφέρνουν και υπάρχουν και ζευγάρια που αποκτούν παιδιά με τόση ευκολία, που δεν μπαίνουν στη διαδικασία να αναρωτηθούν τι συμβαίνει γύρω τους.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τα κακομεταχειρίζονται με τέτοιο τρόπο που προκαλούν οργή με την ανεύθυνη και επαίσχυντη συμπεριφορά τους.

Όπως συνέβη και με το ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο που συνελήφθη για κακοποίηση ανηλίκων μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που φαίνεται να τους δείχνει να δίνουν βότκα σε ένα μωρό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αστυνομία του Κεντ ξεκίνησε έρευνα μετά την ανάρτηση του υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ζευγάρι συνελήφθη ως ύποπτο για κακοποίηση παιδιού, αλλά αφέθηκε ελεύθερο με εγγύηση αργότερα, με την έρευνα, ωστόσο, να συνεχίζεται.

«Λήφθηκαν μέτρα για την προστασία των εμπλεκομένων και ένας άνδρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για κακοποίηση παιδιού αργότερα την ίδια μέρα» δήλωσαν αστυνομικοί στο SWNS για το περιστατικό, το οποίο συνέβη τον Ιούνιο στο Ντόβερ, στην κομητεία του Κεντ.

Δείτε το βίντεο

Σε ένα βίντεο περίπου 14 δευτερολέπτων που έγινε viral στο Facebook, μια γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η μητέρα του παιδιού φαίνεται να ρίχνει κάτι που μοιάζει με μπουκάλι βότκα σε ένα καπάκι, ενώ ένα καθιστό βρέφος παρακολουθεί.

Στη συνέχεια, με σοκαριστικό τρόπο το δίνει στο μωρό και γέρνει το κεφάλι του μικρού προς τα πίσω ώστε να κατέβει -όπως κάνουν οι περισσότερες μαμάδες με το σιρόπι.

Όλο αυτό το διάστημα, ένας άντρας χωρίς μπλούζα, με σορτσάκι και αθλητικά παπούτσια, που πιστεύεται ότι είναι ο πατέρας του αγοριού, φαίνεται να στέκεται κοντά, προφανώς χωρίς να καταλαβαίνει ή να έχει συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Κατά τη διάρκεια του σύντομου αποσπάσματος ακούγεται δυνατή μουσική καθώς το μωρό κάθεται στο πάτωμα μαζί με τη γυναίκα.

Ευτυχώς, το βίντεο δεν πέρασε απαρατήρητο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πήγε στο σπίτι της οικογένειας μετά από αναφορές για φασαρία, οπότε και έμαθε για το αποτρόπαιο περιστατικό.

«Κατά την προσέλευσή τους, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για ανησυχίες για ένα παιδί σε μια διεύθυνση στην περιοχή», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι γονείς συνελήφθησαν για κακοποίηση ανηλίκου.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι «γονείς» αφέθηκαν έκτοτε ελεύθεροι με εγγύηση και το παιδί βρίσκεται και πάλι υπό την επιμέλειά τους, ανέφερε το SWNS.

Δεκάδες αντιδράσεις

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν δεκάδες αντιδράσεις από εκατοντάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μετά την κοινοποίηση του βίντεο στο διαδίκτυο.

«Είναι πολύ λυπηρό. Έκανα σχετική ανάρτηση στο Facebook, αλλά συνεχώς την αφαιρούσαν», παραπονέθηκε μια πηγή, η οποία επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Επικοινώνησα με τις κοινωνικές υπηρεσίες που είπαν ότι το μωρό είναι ασφαλές, αλλά είναι ακόμα με τους γονείς του».

Ευτυχώς, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου της κομητείας του Κεντ υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες παιδιού έχουν ειδοποιηθεί για την κατάσταση: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι ενήμερες και έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα» δήλωσαν.