Ηττα και αποκλεισμός. Η Μακάμπι Χάιφα νίκησε το «φάντασμα» του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-0 και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν την απογοητευτική εμφάνιση των Πειραιωτών, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Champions League, όπου θα βρουν απέναντί τους την Φερεντσβάρος.

Μαύρη νύχτα για τους πρωταθλητές, που είδαν το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης να «σβήνει», με τους Πειραιώτες πλέον να έχουν ως στόχο τους την συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω στο σκορ από 5’ λεπτό, όταν ο Σερί αιφνιδίασε τους πάντες και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0. Στο 11’ ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι σε πεντακάθαρο χέρι του Πλάνιτς, ενώ στο 25’ ακυρώθηκε γκολ του Μπουχαλάκη.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» δύο φορές με τον Πιερό (61’ 65’) και έκαναν το 3-0, με τον Αμπού Φανί να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Βρσάλικο, Μανωλά, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά και Κανέ ήταν στην τριάδα των χαφ, με τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης και τους Μασούρα – Ζινκερνάγκελ στα δύο άκρα, ως συμπαραστάτες του Βραζιλιάνου στράικερ. Ο Μπαράκ Μπαχάρ από την πλευρά του ξεκίνησε την Μακάμπι με την εξής 11άδα: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνό, Σέρι, Λαβί, Μοχάμεντ, Χαζίζα, Πιερό και Ντέιβιντ.

Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσαν ψηλά ψάχνοντας το λάθος από τους ποδοσφαιριστές της Μακάμπι Χάιφα, αλλά οι Ισραηλινοί με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερί στο 5’ αιφνιδίασαν τους Πειραιώτες και έκαναν το 1-0.

Ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του Μπαράκ Μπαχάρ από δεξιά. Ο Βατσλίκ προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά δεν τα κατάφερε, με την Μακάμπι να ανοίγει το σκορ με την συμπλήρωση του πενταλέπτου.

Μετά το γκολ του Σερί οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 11’ ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Ζινκερνάγκελ, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Πλάνιτς, αλλά ο διαιτητής, Ντάνιελ Στεφάνσκι, έκλεισε τα μάτια και είπε «όχι» σε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των Ερυθρόλευκων. Μια φάση που έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά ο Πολωνός έκανε τα στραβά μάτια.

Ακυρώθηκε γκολ του Μπουχαλάκη

Στο 25’ οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Μπουχαλάκη, μετά από κόρνερ, αλλά το γκολ του διεθνούς μέσου ακυρώθηκε για χέρι. Η απόφαση του Στεφάνσκι προκάλεσε την οργή των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά και τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών και του πάγκου της πειραϊκής ομάδας, με τον Πολωνό ρέφερι να χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να αποβάλλει τον βοηθό του Πέδρο Μαρτίνς. Τα σφυρίγματα του διαιτητή δημιούργησαν έντονο εκνευρισμό στους Ερυθρόλευκους, με τους Ισραηλινούς να κάνουν συνεχώς καθυστερήσεις και να προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να «ροκανίσουν» τον χρόνο.

Τα λεπτά κυλούσαν, με τους παίκτες του Πορτογάλου να είναι εμφανώς επηρεασμένοι, αλλά και εγκλωβισμένοι στη μαζική άμυνα της Μακάμπι. Στο 45’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μασούρα, αλλά το σουτ που έκανε ο διεθνής μεσοεπιθετικός έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοέν. Ετσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1.

Μαύρη νύχτα…

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Καρβάλιο αντί του Μπουχαλάκη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους και να αντιδράσουν, αλλά οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα και στο 61’ έκαναν το 2-0 με κεφαλιά του Πιερό, μετά από σέντρα του Χαζίζα. Μετά το γκολ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Ελ Αραμπί και Κούντε αντί των Κανέ και Ζινκερνάγκελ, αλλά στο 65’ η Μακάμπι έκανε το 3-0. Μετά από σέντρα του Κορνού από αριστερά, ο Πιερό πρόλαβε τον Μανωλά και νίκησε τον Βατσλίκ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών έβαλε στο παιχνίδι και τον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να παίρνει τη θέση του Μασούρα. Στο 77’ έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Εμβιλά αντί του Μαντί Καμαρά. Ο Ιβηρας προπονητής προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει πνοή στην ομάδα του, αλλά τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πάρα πολύ. Η απογοήτευση στα πρόσωπα των Ερυθρόλευκων ήταν εμφανής, με τον Αμπού Φανί στο 87’ να διαμορφώνει το τελικό 4-0.